bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Сергій Притула прозвітував в Рівному про роботу Фонду Притули
01.04.2024

29 березня в Рівному Сергій Притула прозвітував перед громадою міста про роботу Фонду Притули.

Сергій Притула зазначив, що за два роки повномасштабного вторгнення росіян, українці через фонд закрили потреби армії на понад 6,6 мільярда гривень. 

За вказаний період Фонд Сергія Притули придбав і передав Силам Оборони 243 ударних та 199 розвідувальних БПЛА, понад 8 тисяч дронів та понад 12 тисяч FPV-дронів, близько 11 тисяч різновидів оптики та понад 20 тисяч – зв’язку. А ще 1254 одиниць транспорту, 157 – броньованих машин, 95 човнів. Зусиллями фонду робиться і менш помітна, але від того не менш значуща робота, - ремонтується трофейна техніка та обладнуються командно-штабні машини.

Все це стало можливим завдяки постійним донатам від українців та іноземців. Так, під час зустрічей із українцями у Канаді та США, куди нещодавно Сергій Притула їздив спільно зі Світовим Конгресом українців, вдалося зібрати 1,2 млн доларів і на них придбати понад 20 колісних бронеавтомобілів.

Притула розповів, що окрім мілітарного напрямку роботи є гуманітарний, який є не менш важливими, адже допомога тилу та цивільним зміцнює нашу державу, допомагає фронту. Фонд допомагає в гуманітарному розмінуванні, організовує мобільні медичні бригади, обладнує шкільні укриття, забезпечує обладнання для відновлення життя громад.

Активно розвивається освітній проєкт фонду - Центри готовності цивільних, які працюють вже у 86 громадах 19 областей України. Такий центр працює в Рівному з лютого 2023 року. Тут цивільному населенню дають базову військову підготовку та навички, необхідні під час війни. Серед тем тренінгів: домедична допомога, мінно-вибухова безпека, управління дронами, особливості спілкування із військовими, інформаційна безпека, радіаційний і хімічний захист та інше.

Координаторка Центру готовності цивільних Рівне Галина Чибуровська розповіла: «Центр готовності цивільних співпрацює з громадськими організаціями, місцевою владою та локальним бізнесом. За трохи більше року ми провели понад 160 тренінгів, які відвідали більше 2700 людей як в самому Рівному, так і в 7 ОТГ області. Ця робота була б неможливою без партнерства із Рівненською обласною лікарнею імені Семенюка, Державним університетом водного господарства та природокористування, Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Синергія активного громадянського суспільства і держави дає значний результат».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.