bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Арт-годинка» від волонтерів в Новодонецькій громаді, Донецької області
01.04.2024

«Арт-годинка» – успішна ініціатива, започаткована волонтерами-психологами БФ «Карітас Краматорськ», тому зі свого боку фонд робить все, щоб її підтримувати. На початку цього року Маргаритою Бабак, волонтером-психологом, разом з Юлією Козловою, соціальним педагогом Центру для дітей та молоді фонду, було розпочато новий сезон цієї онлайн-ініціативи для дітей з Новодонецької територіальної громади в Донецькій області.

Разом вони проаналізували минулі сезони та внесли зміни, щоб поліпшити програму. Волонтери поділяють наші прагнення до самовдосконалення. Тож оновлена програма стала насиченішою, інтенсивнішою, але разом з тим ми певні, що не менш цікавою і корисною для дітей.

З мешканцями Новодонецької громади робота тривала 3 місяці: розпочалася вона в січні, а підійшла до фіналу в середині березня. Маргарита та Юлія провели 8 захопливих онлайн-занять. Кожне заняття мало свою неповторну тему:

  • «Логотип мого «Я»: діти розповідали про себе та свої вподобання.
  • «Морські зірочки»: дізнавалися, що таке риси характеру.
  • «Вежа»: більше дізналися про емоційні ресурси та як їх оберігати.
  • «Мій кумедний страх»: говорили про страхи та як їх долати.
  • «Я супергерой»: розібрали сильні та слабкі сторони кожного, та чому вони є у всіх.
  • «Емоції»: дізнаємося, що це таке, які вони бувають та як їх проявляти «екологічно».
  • «Подарунок»: турбота про себе чому це важливо, як це можна робити.

Заняття мають просту форму, щоб не потребувати довгої підготовки, і на них немає жодного змагального чи оцінювального елементу. Це дає змогу дітям відволіктися, але разом з тим, прожити в безпечному форматі за підтримки фахівців всі свої емоції та переживання. Юлія, як і вся команда проєкту «Адвокація сталих соціальних послуг», в рамках якого працює Центр для дітей та молоді, виказує щиру подяку за активність Маргариті Бабак, яка запропонувала такий онлайн-формат роботи з дітьми з Донецької області, щоб підтримати їх у надважкий час сьогодення.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.