bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадська організація «Будь в курсі» об’єднує українців заради спільної мети
27.03.2024

Громадська організація “Будь в курсі” об’єднує українців заради спільної мети

 

Громадська організація “Будь в курсі” (англ. Stay on top) - була створена з метою розвитку громадянської свідомості та політичної активності серед молоді, ветеранів, а також людей з вадами слуху. 

 

Ідея заснування виникла з особистого досвіду та відповідальності перед спільним майбутнім. Засновниця, Анна Аршиннікова вкладає в розвиток організації не тільки свою душу, а й частинку свого життя. 

 

Поки війна триває, вибори в Україні призупинені, але коли настане час, ми знову будемо обирати шлях для себе та нашої держави. До цього треба бути готовими вже зараз.” 

 

Саме так виник проєкт “Stay on top: Democracy”, який є політично незалежним та проводиться за підтримки Міністерства закордонних справ Нідерландів. 

Мета проєкту — навчити українців мислити раціонально, розбиратися у політиці, знати як влаштована державна влада та як працює економіка. Саме важкі часи вимагають кращих, відповідальних громадян, які здатні приймати свідомі рішення. 

Організація надає можливість отримати необхідні знання з політики, економіки та державного управління, підвищуючи свідомість громадян і сприяючи формуванню активної громадянської позиції.

 

Проєкт реалізується як онлайн, так і в офлайн, що дозволяє залучити різні категорії учасників. Через онлайн курс  “SOT: Democracy” учасники необхідні знання у галузі політики, економіки, державного управління та міжнародних відносин. 

 

Спікери курсу — впливові лідери: судді, посли, депутати, міністри, викладачі та лідери громадської думки, як на національному, так і на міжнародному рівні. Вони вже мають досвід у сферах, які критично важливі для побудови демократичної країни та хочуть поділитись цим досвідом та думками з іншими. 

 

Серед головних спікерів є відомі публічні обличчя України, а саме:  Олександр Ярема, Юровська Галина, Валентин Гладких, Івашов Михайло, Крижанівський Володимир, Андрій Магера та багато інших.

 

У проєкті було відзнято та змонтовано 6 уроків курсу з сурдоперекладом, 5 уроків проводяться в інтерактивному вигляді зум-сесій де 20 хвилин спікер презентує тему та 20 хвилин учасники ставлять свої питання.  Крім цього у самому курсі є розроблена система мотивації учасників, тестування прогресу, що робить навчання учасників ще більш захоплюючим.

 

З допомогою Міністерства закордонних справ Нідерландів було відремонтовано офлайн-хаб у Дніпрі та доступна можливість зосередитись на інклюзивності, зокрема також через забезпечення роботи сурдоперекладачів.

 

Наразі хаб служить платформою для різноманітних заходів. Тут проводяться безкоштовні лекції, семінари, тренінги, майстер-класи, консультації та інші події для розвитку та навчання усіх охочих. Велику популярність зараз мають уроки жестової мови та психологічної підтримки, адже для суспільства це зараз актуально. 

 

ГО “Будь в Курсі” вже показала високий рівень залученості та зацікавленості серед громадян України. Зокрема, онлайн-проєкт залучив учасників різних вікових категорій та соціальних груп. Велика частина є молоддю віком 18-30 років, що свідчить про зацікавленість молоді у політичному житті країни та демонструє великий попит неформальної освіти та саморозвитку. На хабі за короткий період роботи проведено вже більше 20 заходів, спрямованих на розвиток і навчання громадян. Соціальні мережі самої організації також стрімко розвиваються, присутні публікації анонсів про заходи та звіти офлайн подій. 

 

Організація прагне не лише розвитку особистості та професійних навичок, але й сприяє зміні суспільства через залучення активних та свідомих людей нашої країни. Саме це, беззаперечно буде мати користь після перемоги України у відбудові інтелектуальних кадрів.

 

Більше про діяльність організації можна дізнатись, якщо слідкувати за сторінками ГО у Facebook, Telegram та Instagram за посиланням.

 

https://linktr.ee/STAYONTOP1?lt_utm_source=lt_share_link

 

Контакти

  • https://linktr.ee/STAYONTOP1?lt_utm_source=lt_share_link

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.