bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Олександр Черниш: 3 роки діяльності Козацької гвардії України
05.03.2024

Нещодавно Козацька гвардія України відзначила 3 роки своєї діяльності. Верховний Отаман Черниш Олександр Володимирович розповів про найвідоміші та найактуальніші події.

«Все почалося у 2020 році, коли мене запросили в одну з козацьких організацій задля подальшого розвитку даного руху в м. Києві. З часом через зміну керівництва тієї Організації, у лютому 2021-го я вирішив розпочати власну справу. Не скажу, що було легко, але зайнятися військово-патріотичним напрямком за рік до війни… мабуть це інтуїція.» – розповідає Олександр.

У 2021 р. члени Організації увійшли до складу декількох районних Громадських рад, провели турніри з різноманітних видів спорту, сприяли будівництву дитячого табору та військово-патріотичному вихованню молоді, а також створили екологічний проект «Зелена Україна» та окремий комерційний напрямок Cossack Capital (ТОВ «Козак Кепітал»). Наприкінці року у науковому журналі «Зовнішні Справи» було опубліковано візію розвитку України – статтю під назвою «Аналіз та пропозиції щодо створення Української Держави та Нації шляхом втілення Козацької Ідеї», в якій було розкрито найболючіші проблеми країни та описано варіанти щодо їх вирішення.

2022 р. видався найвідповідальнішим та найтяжчим з усіх. 3 роки діяльності, з яких 2 припало на повномасштабну війну. Члени Організації допомагали, як армії, так і цивільним: фінансово, продуктами, ліками, засобами гігієни, транспортом та паливом. Бійці пішли на фронт, де тримали оборону кордонів та виловлювали мародерів і диверсантів. Завдяки IT-спеціалістам атакували ворога інформаційно та блокували небезпечні ресурси. Окремо завдяки власним чатам в соціальних мережах вели активну діяльність з інформування населення, виявляли фейки та сприяли психологічній і фізичній допомозі цивільним громадянам та військовим, у тому числі, завдяки сітці інформаторів, надавали інформацію спецслужбам щодо дислокацій та пересувань військ агресора. Також вплинули на поліпшення процедури проходження гуманітарної допомоги через кордон. А за підтримки відомих українських зірок та спонсорів провели благодійний захід «Разом до перемоги!» у Fairmont Grand HotelKyiv, зібрані кошти з якого були направлені на закупівлю одягу та обладнання для особового складу 114 окремої бригади СТрО ЗСУ.

Починаючи з 2023 р. Організація здебільшого займається благодійними та соціальними проектами, аналітичною, освітньою та науковою сферами діяльності, опікується ветеранами та постраждалими від війни. Організація провела численні заходи, зокрема, завдяки проведеному заходу «Хустина відбудови» та його партнеру – українському бренду Fine Genes (Файні Гени) влітку 2023-го відбулося відкриття Доброго пункту охорони здоров’я на базі Мукачівського дитячого будинку-інтернату Закарпатської обласної ради. Згодом за підтримки Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного реалізували проект «Браслет для перемоги», спрямований на збір коштів, які пішли на закупку 20 дронів 125 окремій бригаді СТрО ЗСУ. Також члени Організації долучилися до розробки модуля електронної демократії eDem, який стане невідʼємною частиною екосистеми управління відбудовою інфраструктури DREAM.

Також Організація розпочала роботу над створенням внутрішнього продукту у вигляді формування клубу однодумців Cossack Club, куди залучає амбітних та цілеспрямованих громадян задля побудови могутньої держави та нації.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.