bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Ємільчинській громаді презентували економічний профіль, розроблений за підтримки Проєкту «ГОВЕРЛА»
04.03.2024

Упродовж заходу експерти поділилися з представниками громади етодикою написання економічного профілю, презентували інструмент швидкої оцінки потреб, а також ідентифікували проблеми і рішення у сфері місцевого економічного розвитку.

Жанна Соловйова, виконавча директорка НУО «Сучасний Формат»:

Наш проєкт націлений на те, щоб допомогти органам місцевого самоврядування в частині сприяння місцевому економічному розвитку. Ми працюємо з громадами над розробкою економічних профілів. Я маю надію, що цей інструмент стане помічним представникам органів місцевого самоврядування, бізнесу, взагалі громадам в тому, щоб залучати ресурси для своєї роботи і для відновлення.

Сергій Трохимишин, експерт Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»:

Ємільчинська громада є третьою за розміром в Житомирській області і сьома в Україні. Розмір громади має як свої плюси, так і свої мінуси. З плюсів можна відначити те, що це значний банк землі, який придатний для сільського господарства, а також для лісової промисловості. З мінусів в - цією територією дуже важко керувати. Про що ми сьогодні спілкувалися безпосередньо на презентації економічного профірю, спільно з керівником громади. Це, до речі, дуже приємно, що керівник громади відвідував цей захід. А також з профільними заступниками, керівниками департаментів і спеціалістами. Якщо говорити про економічну привабливість Ємільчинської громади, то, скажімо так, потенціал використаний не повністю. Є над чим працювати, приємно, що працівники органів місцевого самоврядування це розуміють. І сьогодні ми, по суті, там були для того, щоб, скажімо так, охарактеризувати можливі вектори розвитку саме цієї громади.

Нагадаємо, НУО «Сучасний Формат» допомагає 10 громадам-партнеркам Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» у Житомирській області розробити програми місцевого економічного розвитку (МЕР). Участь у проєкті беруть Гришковецька, Ємільчинська, Звягельска, Іршанська, Коростенська, Любарська, Тетерівська, Хорошівська, Черняхівська, Чуднівська громади Житомирщини.

Проєкт націлений на:

  • надання органам місцевого самоврядування (ОМС) Житомирської області методичної, просвітницької та консультативної підтримки з питань місцевого економічного розвитку;
  • здійснення територіального аналізу місцевого економічного розвитку відібраних до проєкту громад;
  • проведення навчальних заходів для представників ОМС з питань основ, процедур та процесів місцевого економічного розвитку, антикризових інструментів МЕР;
  • забезпечення швидкого реагування для вирішення соціально-економічних труднощів і потреб громад у воєнний та післявоєнний період та ін.

——————————————————

Цей захід організований НУО «Сучасний Формат» у рамках проекту «Сприяння поступовому переходу між реагуванням на надзвичайні ситуації органами місцевого самоврядування та сталим соціально-економічним розвитком і зростанням шляхом запровадження антикризових інструментів місцевого економічного розвитку (МЕР) та демонстрації програм МЕР, які передбачають відновлення території громад» та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього заходу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.


 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.