bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Підсумки роботи УАМР в рамках інституційної підтримки від IREX
14.02.2024

Українська асоціація молодіжних рад отримала інституційну підтримку від програми USAID “Мріємо та діємо”, що втілюється IREX. Перший етап проєкту розрахований на пів року. Це масштабний крок у розвитку потужної національної платформи, яка об’єднує 68 молодіжних рад з 24 областей України.

Наша Асоціація перейшла на черговий етап трансформації задля посилення МКДО (Молодіжні консультативно-дорадчі органи) та Молодіжних рад України. З кожною новою програмою ми формуємо нові команди, об’єднуємо молодь. Навіть в умовах війни спонукаємо їх до активної роботи, в тому числі допомоги переміщеним особам. Асоціація сприяє також тому, щоб молодь об’єднувалася, утворювала молодіжні ради та допомагала ЗСУ. Але для цього ми, як перше національне об’єднання молодіжних рад України, маємо бути сильнішими та вагомішими, оновлювати наші політики та будувати нові стратегії, посилювати участь молоді, посилювати МР в Україні та поза її межами”, - зазначив Голова УАМР Володимир Сонько.

За три місяці в межах підтримки від IREX команда Асоціації та члени Правління взяли участь у трьох стратегічних сесіях, на яких переглянули та оновили місію та цілі, пропрацювали теорію змін, стейкхолдерів організації, сформували та зафіксували нові ідеї та окреслили план оновлення структури УАМР.

Також команда Асоціації провела низку регулярних менторських сесії з фасилітаторкою Наталею Балюк, під час яких зафіксували основні напрямки роботи та визначили стратегічні цілі по кожному з них.

Працюю з УАМР над розвитком їхньої організаційної спроможності з осені 2023 року. Динамічна команда молодих людей, які прагнуть змін і сміливо їх втілюють, сприяючи покращенню доступу та можливостей інших людей до прийняття рішень. Команда із цікавістю досліджує існуючі процеси в організації, кращі практики і поступово рухається до їх запровадження. Перед нами ще декілька місяців роботи і з нетерпінням чекаю побачити наші спільні результати”, - зазначила Наталя Балюк. 

Також було оновлено та затверджено з молодіжними радами - колективними членами УАМР цінності Асоціації та напрацьовано кодекс етики, що є актуальним в контексті розширення команди та збільшення родини молодіжних рад.

Для Асоціації важливо, щоб усі члени команди та молодіжних рад розділяли спільні цінності. Відповідно Правління ухвалило рішення про створення робочої групи, яка надасть свої рекомендації щодо кодексу та посилення інституту репутації як УАМР, так і МР.

Менторські сесії, є ще одним кроком на шляху до трансформації Асоціації. Ми отримуємо ефективні інструменти для розвитку та підтримки роботи команди, яка постійно розширюється. Менторська підтримка є необхідною для нашої амбітної команди, яка прагне вдосконалити свої цілі та розробити конкретні кроки для їх досягнення”, - зазначила заступниця голови УАМР Аліна Козицька.

Таким чином команда Асоціації розширюється, ГО розвивається та стає потужною платформою, яка працює не лише з молодіжними радами, яких вже налічується понад 450, а й з МКДО (Молодіжними консультативно дорадчими органами). Під час війни важливо посилювати їхні спроможності задля того, щоб вони обʼєднувались і, своєю чергою, посилювали участь молоді на місцях, допомагали ВПО, формували гуманітарні штаби та розвивали молодіжну політику.

Завдяки менторській підтримці ми побачили, які вектори УАМР можна розвинути та покращити. Це дуже допомогло побачити погляд з боку і зробити нашу структуру більш якіснішою. Ми ще раз побачили, наскільки ще залишається багато громад, де є дуже слабкою допомога ВПО, і що ми можемо покривати нашим кейсом “Відділи з питань ВПО при молодіжних радах”. І тим самим допомагати ВПО в цих громадах”, - зазначила членкиня правління УАМР Ольга Дзержинська.

Протягом наступних місяців УАМР продовжить працювати зі своєю мережею, визначить вектори співпраці з молодіжними радами, аби посилити їх спроможність. 

На черговому етапі розвитку Асоціації, ми отримуємо чітке розуміння, як будемо рухатись далі, розбудовуючи мережу в 24 областях та посилюючи  спроможності МКДО (Молодіжні консультативно дорадчі органи) та МР. Ми самі стаємо сильнішими та даємо більше інструментів та компетентностей, щоб  обʼєднувати молодь і посилювали її участь місцях”, -  зазначила Леся Голояд. 

Проєкт реалізовується в межах програми “Мріємо та діємо”, яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з “Будуємо Україну разом” (БУР), Центром “Розвиток корпоративної соціальної відповідальності” (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network.

Програма USAID “Мріємо та діємо”, яка втілюється IREX спрямована на розвиток та підтримку молоді в Україні. Програма сприяє молодіжним інноваціям і підприємництву, працевлаштуванню і розбудові кар’єри, посиленню участі молоді у прийнятті рішень у громадах та на національному рівні, а також підвищує потенціал української молоді бути рушійною силою толерантності та поваги до різноманітності.

Контакти

  • Козицька Аліна

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.