bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Для батьків та дітей СФВ Харківської області продовжують заходи з неформальної освіти
18.01.2024

Більшість учасників (66%) – діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які влаштовані у сімейні форми виховання (СФВ) у Харківській області.  

«Крім дітей та молоді активну участь брали їх батьки–вихователі дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ), прийомних та опікунських родин, патронатних родин. Усі  ці сім’ї живуть в області та не завжди можуть приїхати в Харків на захід. Тому ми організовували онлайн-зустрічі. Також робили офлайн заходи в різних громадах регіону», – розповідає Вікторія Тищенко, керівниця БО «БФ “Волонтери Дорослі-Дітям”».  

Усі учасники обирали активності по 15 напрямкам: від індивідуальних занять з іноземної мови, ігор «Життєвий капітал» до курсів фінансової грамотності чи тренінгів домедичної підготовки.  

«Найбільше учасників (487 людей) зацікавили зустрічі із запрошеними експертами. Їх було понад десяти. Говорили про різні нюанси роботи сімейних форм виховання (СФВ) та захист прав дитини, проблеми пошуку фінансування для послуг патронату та на інші теми. Серед курсів найбільш популярними були заняття у школах іноземних мов», – розповідає Вікторія Тищенко.

Усі заходи відбулись у рамках проєкту «Неформальна освіта для родин» за фінансової підтримки Crown Agents International Development. Мета цього проєкту – підвищення та зміцнення стійкості батьків-вихователів і дітей у сімейних формах виховання Харківської області.

Долучитись до активностей можуть батьки та діти сімейних форм виховання Харківської області. Анонси публікують у Telegram-каналі БО «Благодійний фонд “Волонтери: Дорослі-Дітям”». Заходи з неформальної освіти заплановані до кінця березня 2024 року.  

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.