bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Викладачі закладів профтехосвіти Прикарпаття опановують міжнародну програму з підприємництва
15.01.2024

12 грудня в Івано-Франківську 23 викладача з 19 закладів професійно-технічної освіти області  підвищували свою професійну майстерність з викладання міжнародного навчального курсу з підприємництва.

Заступник директора Департамент освіти і науки Івано-Франківської ОДА Ігор Гаврилюк відвідав захід і у своєму виступі наголосив на важливості розвитку підприємницьких навичок у здобувачів закладів профтехосвіти.

Під час навчання педагоги ознайомилися з особливостями проведення і підготовки до ряду майбутній подій, які є частиною навчального плану програми «Компанія». Зокрема йдеться про регіональні учнівські ярмарки «Junior EXPO», місцеві конкурси учнівських бізнес-проєктів і всеукраїнський національний конкурс «JA Компанія 2024 року». Також відбулось практичне заняття на тему фінансів та обліку міні-компаній.

«Учнівські міні-компанії вже почали випуск перших зразків власної продукції. Тому важливо підготувати учасників курсу до майбутніх публічних подій. Адже успіх будь-кого підприємства це не тільки оригінальний цікавий корисний товар чи послуга, але і потреба майстерно представити власний проєкт», – розповідає Віра Другова, менеджерка програм JA Ukraine.

Особливістю цьогорічних тренінгів для педагогів є участь у них викладачів, що успішно реалізували курс «Компанія» у своїх навчальних закладах у 2022-2023 навчальному році. Педагоги діляться своїм досвідом з колегами, розказують про особливості практичної реалізації навчальної програми, а також дають поради як можна краще організувати діяльність учнівської міні-компанії.

В результаті тренінгу кожен викладач отримав сертифікат про проходження навчання, а також багато позитивних емоцій від спільної роботи.

Наступні тренінги відбудуться в Львові та Тернополі в кінці січня 2024 року.

Нагадаємо, у 2023-2024 році 19 закладів профтехосвіти Прикарпаття запровадили міжнародний курс з підприємництва «Компанія» у власний навчальний план.

Довідка. Junior Achievement Ukraine – це неприбуткова громадська організація, провайдер навчальних програм з підприємництва та фінансової грамотності для молоді. Організація є частиною всесвітньої мережі Junior Achievement, що веде свою діяльність з 1919 року у понад 100 країнах світу. Її місія – підготовка молоді до ринку праці, кар’єрного і особистого розвитку.

Програми від Junior Achievement успішно працюють з 1919 року. Понад 15 мільйонів студентів у всьому світі навчаються за програмами JA у більш ніж 100 країнах світу, і з 2021 року програми JA доступні в Україні. Навчальні програми курсів з підприємництва “Компанія” та “Фінансова грамотність” отримали гриф Міністерства освіти і науки України.

Проєкт фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) і підтримується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.