bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Круглий стіл «Управління культурною спадщиною задля сталого розвитку територій»
24.12.2023

Що таке сталий розвиток історичних міст України, як цим розвитком керувати через управління впливами культурної спадщини – говорили в рамках круглого столу «Управління культурною спадщиною задля сталого розвитку територій», що 19 грудня 2023 р. зібрав в стінах Збаразького замку Національного заповідника «Замки Тернопілля» представників громад історичних населених місць з різних куточків України.

На круглому столі як вектори стратегічного розвитку були презентовані пропозиції з активізації культурних, соціальних та економічних впливів спадщини для чотирьох населених пунктів України: Олика (Волинська обл.), Бердичів (Житомирська область), Микулинці (Тернопільська область) та Ржищів (Київська область).

Банер

 

Розроблені пропозиції посилення впливів культурної спадщини дозволять:

- повністю переосмислити стратегію розвитку туризму та з неробочої моделі перевести в дієву стратегію, що крок за кроком буде залучати проектні гроші до Олики, посилюючи її туристичну привабливість та комфорт (для Олики).

- перетворити депресивне містечко на місто-курорт, місто-відпочинок, місце ідентифікації та взаємодії з містом (для Микулинців)

- перезаснувати сіре та буденне місто, проявивши в ньому його давній архітектурний код, поглибивши та покращивши його музейний ландшафт, утворивши складну систему взаємодії з річковим та культурним ландшафтом, що стане точкою тяжіння для креативного сектору економіки (для Бердичева)

-  пом’якшити усталений імідж дачного поселення, збагатити різноманітність публічних просторів,  створити точку ідентифікації для місцевих жителів та приїжджих, зробити громаду більш помітною на туристичних мапах України та Східної Європи (для Ржищева).

Вектори стратегічного розвитку для обраних громад розроблені науковцями Центру розвитку музеєзнавства і пам’яткознавства та ГО «Арт-оборона» в рамках проєкту «Візуальна ідентифікація спадщини в публічних просторах історичних населених пунктів України» за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut. goethe.de

https://art-oborona.weblium.site/krugliy-stil-zbarazh

https://www.facebook.com/artoborona

https://www.facebook.com/StudyHeritage/

Контакти

  • +380677492388

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.