bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Незламна молодь: молодіжні ради»: підсумки реалізації програми за півроку
22.12.2023

Українська асоціація молодіжних рад підбиває підсумки піврічної роботи в рамках реалізації програми «Незламна молодь: молодіжні ради», яка стартувала з влітку 2023 року. Ця програма була створена для того, щоб посилити потенціал молодіжних рад, допомогти молодим людям реалізувати свій креативний потенціал і стати повноправними учасниками процесу розвитку їхніх громад.

Реалізовуючи завдання програми - зміцнення інституційної спроможності молодіжних рад по всій Україні, підвищення рівня співпраці з місцевою владою та обізнаності молоді та громадян про привабливість участі в молодіжних радах, залучення молоді до процесів прийняття рішень та плану відновлення України — УАМР релізувала відповідні етапи програми для 10 громад-учасниць програми в 5 областях.

Нагадаємо, що серед учасниць програми: Молодіжна рада Переяславської міської ради, Молодіжна рада при Білоцерківській міській раді, Молодіжна рада «Майбутнє Славутича» (Київська область), Молодіжна рада Долини, Молодіжна міська рада Коломиї (Івано-Франківська область), Молодіжна рада Височанської селищної ради, Молодіжна рада при Слобожанській селищній раді (Харківська область), Молодіжна рада Рівного, Молодіжна рада Здолбунівської громади (Рівненська область), Молодіжна рада Подільська (Одеська область).

Спільно, ми провели національний діалог, на якому презентували програму. До презентації долучились 15 представників і представниць органів влади та 50 членів і членкинь молодіжних рад із 20 областей України.

Провели 10 локальних діалогів, до яких залучалися компетентні спікери, ментори, представники Офісу Президента, обласних військових адміністрацій, голови громад та органів місцевого самоврядування, Асоціації та молодіжних рад.

Створили менторську програму для молодіжних рад та склали робочі плани діяльності на рік. Загалом провели понад 100 менторських зустрічей, в яких взяли участь представники МР, органів місцевого самоврядування, голови громад, представники відділів культури, туризму, молоді та спорту, спеціалісти Управління освіти і гуманітарної політики.

Створили 10 річних робочих планів для молодіжних рад та провели зустрічі із органами місцевого самоврядування.

Окреслили стан та розвиток кожної молодіжної ради, визначили поточні та майбутні кроки, якими займаються молодіжні ради, їхні потреби та виклики, надали поради та рекомендації для досягнення мети та подальшого розвитку кожної молодіжної ради.

Провели тренінги та воркшопи на теми: проведення засідань молодіжної ради; порядок роботи в молодіжних радах; механізми та інструменти молодіжних рад для забезпечення потреб та захисту прав молоді; зміни до положення про молодіжну раду; взаємодія молодіжних рад і потреб молоді; взаємодія молодіжної ради та місцевої влади; інструменти участі молоді та впливу на державні рішення.

«Ми даємо ті інструменти, які дозволяють мотивувати та залучати молодь, покращувати життя в громадах, налагоджувати комунікацію з органами влади та впливати на їх рішення, творити нову молодіжну політику на принципах демократії, рівності, безбар’єрності. Ми дуже вдячні органам місцевого самоврядування за підтримку, за посилення молоді. Також дякуємо нашим партнерам - Міжнародному республіканському інституту IREX, без яких ми не змогли б реалізувати цю масштабну програму, яка дає можливість МР посилити свої компетенції у векторах роботи з ВПО, внутрішньої роботи, документообігу, залучення коштів та адвокації інтересів», - зазначила керівниця програми «Незламна молодь: молодіжні ради», членкиня Правління Української асоціації молодіжних рад Леся Голояд.

Для Міжнародного республіканського інституту є ціннісно важливим підтримувати проєкти, що сприяють розвитку молодих людей в Україні, надають їм більше доступу для отримання навичок та знань, які є необхідними задля впливу на порядок денний своєї країни. Розвиток молодіжних рад - це про допомогу інституціям, які тримаються на абсолютному та щирому волонтерстві, й водночас це потребує великих зусиль задля організації процесу, формування ком’юніті, постійного розвитку та заохочення громадян бути свідомими, що, безумовно, є важливим для нас. Саме тому підтримка програми “Незламна молодь:молодіжні ради” є для нас концептуально важливою”, - підкреслила програмна менеджерка Міжнародного республіканського інституту Лідія Фесенко. 

Програма розроблена Українською асоціацією молодіжних рад та втілюється в межах програми «Мріємо та діємо», яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Міжнародним республіканським інститутом (IRI).

Контакти

  • Козицька Аліна

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.