bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Любешівських посадовців навчали, як ефективно залучати активних жителів
13.12.2023

Працівники селищної ради, депутати та старости Любешівської громади вивчали практичні інструменти ефективної взаємодії та діалогу з жителями. У сесійній залі Любешівської селищної ради відбувся тренінг «Місцеве самоврядування, орієнтоване на громадян» організований Волинським Інститутом Права за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

 

Кандидатка політичних наук Оксана Дащаківська розповіла учасникам про драбину потреб, яка показує етапи ефективної взаємодії влади та жителів. Ця драбина складається із кількох сходинок: інформування, консультування, діалог і партнерство. Тренерка наголосила, що в цій схемі важливою є черговість. Щоб досягнути вершини, потрібно пройти всі етапи. Неможливо перестрибнути жоден зі щаблів.

Учасники на практиці дізнавалися про важливість ефективної комунікації і що трапляється, якщо вона не працює. Робили вони це в ігровій формі, однак, це аж ніяк не вплинуло на серйозність висновків, які зробили гравці.

Наступним етапом було мапування можливих точок росту в громаді, які можна реалізувати за допомогою взаємодії з жителями. Спираючись на напрацьовані результати, учасники в групах розробляли ідеї для залучення громадян до роботи за тими напрямами, які були обрані як перспективні для розвитку Любешівської громади.


Цей тренінг реалізований ГО «Волинський Інститут Права» в рамках гранту «Вдосконалення урядування, орієнтованого на громадян, на Волині» та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього заходу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.