bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Благодійники на Донеччині роздали 900 продуктових наборів
12.12.2023

Організувати роздачу продуктових наборів вдалося завдяки співпраці Благодійного фонду «МХП – Громаді», благодійній організації «100 відсотків життя Рівне» та гуманітарного штабу «Help me». БФ «МХП – Громаді» отримав суб-грант в межах реалізації проєкту «Благодійна допомога незахищеним верствам населення Костянтинівської територіальної громади Донецької області», який фінансується благодійною організацією «100 відсотків життя Рівне» за кошти Європейського Союзу.

Костянтинівка щодня зазнає значних руйнувань через бойові дії та постійні обстріли російських військових. Багато бізнесів припинили діяльність у місті. Це призвело, зокрема, до труднощів з логістикою й постачанням продуктів та засобів першої необхідності. Наразі місцеві мешканці потребують підтримки, бо не всі мають можливість навіть купити їжу.  Окрім того, не всі товари наявні в магазинах, а те що є, коштує в рази більше, бо довезти ці продукти до прифронтової зони, що постійно обстрілюється – важка місія. 

«Важливо не залишати українців на прифронтових чи деокупованих територіях сам на сам зі своїми проблемами. Ці виклики ми маємо долати разом. Один з найголовніших векторів роботи нашого Фонду — підтримка продовольчої безпеки. Ми робили це й до початку повномасштабного вторгнення, приміром, нашою акцією «Посій насіння з МХП», що дозволяє забезпечити людей якісним насінням і як наслідок – хорошим врожаєм. І продовжуємо робити це вже під час повномасштабного вторгнення. Раніше разом з партнерами ми вже роздавали продуктові набори на Сумщині, Херсонщині, Дніпровщині, Київщині та продовжимо це робити й надалі», – розповідає Тетяна Волочай, директорка БФ «МХП - Громаді». 

Реалізувати проєкт допомогли волонтери гуманітарного штабу «Help me» та працівники «МХП - Громаді». Вони спільно формували списки отримувачів допомоги, пакували продуктові набори та роздавали їх. Як результат: 900 мешканців Костянтинівки отримали продуктові набори. 

«Ми живемо близько до бойових дій і люди дуже потребують цієї допомоги. Будь-яка підтримка для жителів прифронтових територій надзвичайно важлива, будь це продуктові набори, засоби першої необхідності чи обігрівачі або пледи, це все зараз є дуже актуальним для мешканців міста», – розповіла Анастасія Даниленко, волонтерка гуманітарного  штабу «Help me». 

_________________________________________________________________________

 

Публікація підготовлена в рамках суб-гранту проєкту EU4CSOs Emergency Actions  за фінансової підтримки Європейського Союзу, що реалізується БО «100 відсотків життя Рівне». ЇЇ зміст є виключною відповідальністю БФ «МХП-Громаді» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.