bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Українські підлітки стали співрежисерами анімаційного серіалу про сексуальну освіту
27.11.2023

UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні, спільно з креативною агенцією ISD Group створили діджитал ролики про сексуальну освіту для молоді, співавторами яких стали самі підлітки.

«Проєкт “Пубертат” відображає сучасну реальність та розуміння важливості сексуальної освіти у сучасному світі. Українські підлітки стали співавторами цього проєкту, і це є важливим кроком у забезпеченні того, щоб молодь мала доступ до інформації, необхідної для їхнього здорового і відповідального дорослішання. Сьогодні підлітки так прагнуть дорослішання, що воно означає не лише розширення можливостей, але й необхідність взяти на себе відповідальність за свої дії і бездіяльність. Статистика свідчить про те, що сексуальна освіта сприяє зниженню ризику незахищених сексуальних актів та підвищенню обізнаності серед молоді, і саме тому ця тема є ‘на часі’. Ми обрали такі теми для другої комунікаційної кампанії з метою відповідати на конкретні потреби та питання підлітків», — коментує Людмила Шевцова, радниця з питань молоді та ВІЛ в UNFPA, Фонду ООН в галузі народонаселення

Цьогоріч  кампанія складається з трьох роликів, кожен з яких присвячений конкретній темі: стосунки  на відстані, розвіювання стереотипів  про людей з інвалідністю, важливість тестування на ВІЛ, аби допомогти молоді стати відповідальними та обізнаними.

  • • Ролик про «кохання на відстані» враховує сучасну реальність, де багато молодих людей стикаються з віддаленими відносинами через обставини, такі як війна та розлука. У ролику команда проєкту надає необхідну інформацію та навички для підтримки здорових та безпечних стосунків у переживанні важливих життєвих досвідів.
  • • Ролик про «безбар’єрність» підкреслює важливість розуміння та поваги до різних особливостей та потреб людей, включаючи осіб з інвалідністю, адже це сприятиме формуванню толерантності та відкритого ставлення. 
  • • Ролик про «тестування на ВІЛ» має на метіпідвищити рівень обізнаності стосовно ВІЛ та пояснити, чому доступ до тестування є важливими для запобігання поширення вірусу. 

Головним героєм кампанії є гендерно нейтральний персонаж Пубертат, який переживає підліткову кризу: незграбний, сором’язливий, дещо кумедний та непостійний: тільки дай привід погойдатися на емоційних гойдалках! 

У рамках кампанії команда проєкту вирішила дати можливість підліткам самостійно обирати, як розгортатимуться події з Пубертатом. На кульмінаційному моменті у ролику з’являється режисер/-ка, який  змінює хід подій: вносить свої правки та дає рекомендації, щодо подальшого сюжету. Саме він втілює підлітка, який пише продовження сценарію у коментарях.

«Чи прийме Пу запрошення на побачення?», «Чи будуть Пу і Краш разом?», «А що робити, якщо тест на ВІЛ позитивний?» — на ці та інші питання підлітки відповідали під публікацією. 

Переможця також обирали самі підлітки — автор/-ка з найбільшою кількістю лайків під своїм коментарем ставали співрежисер/-ками ролика:

«Ми вирішили, що переможців обиратимуть самі підлітки. Лайками. Механіка голосування є вигідною для всіх — такий собі “win-win”: по-перше, ніхто не знає краще за підлітків, що є круто, а що ні. Розуміння того, що твою думку поважають і цікавляться нею, робить весь двіж значно цікавішим! А по-друге, голосування дозволяє залучити друзів і знайомих – і про «Пубертат» дізнається ще більше підлітків. Це те, що треба проєкту про сексуальну освіту», — коментує креативна копірайтерка, Юля Івакіна. 

Переглянути анімаційний серіал, який створили підлітки, можна на сторінці проєкту.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.