bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Учні Кіровоградщини опановували підприємницькі навички у дводенному інтенсиві
02.11.2023

30 та 31 жовтня у Приютівці відбувся Табір Підприємництва для студентів з 10 навчальних закладів Олександрійської та Приютівської громад Кіровоградської області. Протягом двох днів молодь з цих громад опановувала підприємницькі навички під опікою успішних бізнесменів регіону.

Учасниками цієї навчальної події від ГО Junior Achievement Ukraine (JA Ukraine) стали 94 учня та вчителі. Команди працювали над ідеями для розвитку економіки в громадах та вирішення соціальних та екологічних проблем.

«Табір підприємництва – це можливість для молоді змінити напрям розвитку свого подальшого життя. Тут діти навчаються не тільки бізнес навичкам, але і змінюють мислення, вчаться думати як підприємці. І їх ідеї підтримують та спрямовують бізнес-ментори» – розповів про атмосферу події Андрій Турак, директор з розвитку Junior Achievement Ukraine.

Головний принцип роботи Табору підприємництва – це навчання через практику. Для цього його учасники створили команди, які генерували та аналізували свої бізнес-ідеї. В цьому молоді допомагали ментори з успішних компаній регіону.

Після завершення навчання журі Табору підприємництва визначило його переможців та призерів.

Перше місце здобула команда Гуманітарного ліцею Олександрійської міської ради з проєктом приватного крематорію «Crematorium».

Друге місце виборола команда Мультипрофільного ліцею Олександрійської міської ради, представивши ідею розвитку локального бізнесу FLTG (From Local to Global).

Третє місце отримав проєкт мобільних перукарень для найвіддаленіших куточків громад – Експрес-перукарня – від учнів Олександрійського професійного аграрного ліцею,

Всі інші учасники отримали дипломи про проходження навчального курсу «Табір підприємництва» від JA Ukraine, а переможці і призери – цінні нагороди.

Табір підприємництва відбувся за організаційної підтримки ГО “Центр Громадської активності “Перемога”, Цукрозаводського ліцею Приютівської ТГ, відділу освіти Приютівської селищної ради.

Проєкт фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) і підтримується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH

Організатор:

Junior Achievement Ukraine – це неприбуткова громадська організація, провайдер навчальних програм з підприємництва та фінансової грамотності для молоді. Організація є частиною всесвітньої мережі Junior Achievement, що веде свою діяльність з 1919 року у понад 100 країнах світу. Її місія – підготовка молоді до ринку праці, кар’єрного і особистого розвитку.

Громадську організацію Junior Achievement Ukraine створено у жовтні 2021 року. Першими учасниками її навчальних програм та тренінгів стали студенти і педагоги закладів Запорізької та Донецької областей. Після повномасштабного вторгнення, з вересня 2022 року програма стартувала у Львівській і Чернівецькій областях.

З вересня 2023 року відбулось розширення ще на 8 нових регіонів – Вінницька, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Київська, Полтавська, Тернопільська, Хмельницька області та місто Київ – та відновлення діяльності у Запорізькій і Донецькій областях.

Контакти

  • Віро Другова

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.