bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Підприємлива молодь з 4 регіонів вчилась бізнесу у Києві
29.10.2023

Протягом двох днів, 23 та 24 жовтня, у Києві молодь з 4 регіонів опановувала підприємницькі навички під опікою успішних бізнесменів регіону. Учасниками навчальної події від ГО Junior Achievement Ukraine (JA Ukraine) стали 66 учнів та 17 вчителів з закладів профтехосвіти Дніпропетровської, Запорізької, Полтавської та Вінницької областей.

Молодь з навчальних закладів Дніпра, Кривого Рогу, Новомосковська, Божедарівки, Саксагані, Петриківки, Софіївки, Вінниці, Тульчина, Погребища, Вороновиці, Запоріжжя, Гадяча здобула знання з підприємництва, зрозуміла, чим відрізняється просто ідея від бізнес-ідеї, навчилася взаємодіяти у команді.

«Завдання курсу з підприємництва від Junior Achievement – підготувати молодь до майбутнього ринку праці. Ми прагнемо, щоб учасники наших програм отримали позитивний досвід підприємництва. Щоб ця практика була нетравматичною, а справді цінним», - розповів Андрій Турак, директор з розвитку Junior Achievement Ukraine.

Головний принцип роботи Табору підприємництва – це навчання через практику. Для цього його учасники створили команди, які генерували та аналізували свої бізнес-ідеї. В цьому молоді допомагали ментори з успішних компаній регіону. Наставницями були: Калашнікова Наталія, арткоуч, спеціалістка з нейрографіки, авторка та ведуча психологічних, трансформаційних та бізнес-ігор, тренерка з дебатного мистецтва, власниця інтернет-магазину подарунків ручної роботи «GfS», Ящинська Оксана, власниця бухгалтерської аутсорс компанії, Сідорова Валентина, юристка для підприємців та власників бізнесу, власниця юридичного офісу «Валентина Сідорова та партнери» (VS Partners), Малеванець Валерія, власниця туристичної агенції, Бойченко Олена, співвласниця в групі компаній ЛІРА.

 

Після завершення навчання журі Табору підприємництва визначило його переможців та призерів.

Перше місце зайняла команда AGM з ідею одягу-трансформеру для індивідуального стилю з Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, м. Запоріжжя (заклад тимчасово релокований з м. Мелітополь).

Друге місце завоювала команда СМАК з проєктом виготовлення кульок чаю Софіївського професійного ліцею, с. Софіївка, Дніпропетровська обл.

Почесне третє місце здобув проєкт з виготовлення еко-конструкторів учнів Професійно-технічного училища №71, с. Божедарівка, Дніпропетровська обл.

 

Всі інші учасники отримали дипломи про проходження навчального курсу «Табір підприємництва» від JA Ukraine, а переможці і призери – цінні нагороди.

Представники організатора ГО Junior Achievement Ukraine висловили вдячність журі. До останнього доєднались: Гаркавенко Зоя, засновниця “Академії професійного розвитку”, Ящинська Оксана, власниця бухгалтерської аутсорс компанії, Гапірова Дарія, представник центру “Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності”, Катеринич Сергій, компанія SAP, Андрій Яковенко, підприємець, експерт з управління персоналом бізнес коуч, тренер.

Проєкт фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) і підтримується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Організатор:

Junior Achievement Ukraine – це неприбуткова громадська організація, провайдер навчальних програм з підприємництва та фінансової грамотності для молоді. Організація є частиною всесвітньої мережі Junior Achievement, що веде свою діяльність з 1919 року у понад 100 країнах світу. Її місія – підготовка молоді до ринку праці, кар’єрного і особистого розвитку.

Громадську організацію Junior Achievement Ukraine створено у жовтні 2021 року. Першими учасниками її навчальних програм та тренінгів стали студенти і педагоги закладів Запорізької та Донецької областей. Після повномасштабного вторгнення, з вересня 2022 року програма стартувала у Львівській і Чернівецькій областях.

З вересня 2023 року відбулось розширення ще на 8 нових регіонів – Вінницька, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Київська, Полтавська, Тернопільська, Хмельницька області та місто Київ – та відновлення діяльності у Запорізькій і Донецькій областях.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.