bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Учні Прикарпаття опановували підприємницькі навички у дводенному інтенсиві
23.10.2023

16-17 жовтня в Івано-Франківську відбувся Табір Підприємництва для студентів закладів професійно-технічної освіти регіону. Протягом двох днів місцева молодь опановувала підприємницькі навички під опікою успішних бізнесменів регіону.

Учасниками цієї навчальної події від ГО Junior Achievement Ukraine (JA Ukraine) стали 83 учня та 19 вчителів із закладів профтехосвіти Прикарпаття. В цьому навчальному році 2023-24 міжнародні програми запрацюють у всіх закладах профтехосвіти в таких містах як Івано-Франківськ, Городенка, Коломия, Надвірна, селищах Богородчани, Брошнів-Осада, Войнилів, Кути, Отинія, селі Коршів.

«Табір Підприємництва – це інтенсивний курс для учнів, тривалістю 2-3 дні, на якому здобуваються базові знання з підприємництва. Працюючи в командах, учні вирішують практичні завдання за допомогою бізнес-менторів та презентують їх на розгляд журі, яке визначає найкращу бізнес-ідею» - зазначила Віра Другова, менеджерка програм Junior Achievement Ukraine.

Головний принцип роботи Табору підприємництва – це навчання через практику. Для цього його учасники створили команди, які генерували та аналізували свої бізнес-ідеї. В цьому молоді допомагали ментори з успішних компаній регіону: Юлія Савка, Віктор Туркевич, Андрій Лелюк, Володимир Кузенко та Микола Городецький.

Після завершення навчання журі Табору підприємництва визначило його переможців та призерів. До складу журі також увійшли провідні спеціалісти державної адміністрації, бізнес асоціацій та відомі бізнесмени:

  • Ігор Маркуц, Заступник Голови правління ПрАТ «Івано-Франківський завод «Промприлад»
  • Гаврилюк Ігор Олегович, заступник директора департаменту-начальник управління освіти і науки департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації
  • Тетяна Кузенко, співзасновниця компаній Домашній пломбір / ТМ JEREMY
  • Віктор Вінтоняк – член правління Бізнес асоціації Івано-Франківська, координатор програми “Стратегія розвитку міста 2030″
  • Марія Савка – Віцепрезидент Івано-Франківської Торгово-Промислової Палати.

За результатами вибору журі 3 місце посів Центр професійно-технічної освіти №1 м. Івано-Франківська. Команда «YakFaino» презентувала бізнес-ідею із пошиття кейсів для ноутбуків із фетру.

2 місце отримав Державний навчальний заклад «Коломийський професійний ліцей сфери послуг». Бізнес-ідея команди «Coine» полягала у організації екскурсійного туру Прикарпаттям. Учні продумали цікавий еко-маршрут і різноманітні активності, зокрема кожен турист зможе висадити дерево на початку подорожі. Родзинкою цього еко-туру стануть глиняні статуетки, які учні будуть дарувати туристам для того, щоб вони могли відмітити своє дерево і закарбувати цей момент на довгі роки.

Переможцями стали студенти вищого професійного училища №21 з м. Івано-Франківська. Їхня компанія Soft Metal отримала 1 місце за бізнес-ідею виготовлення інтелектуальних головоломок з металу.

Всі інші учасники отримали дипломи про проходження навчального курсу «Табір підприємництва» від JA Ukraine, а переможці і призери – цінні нагороди.

Організатор:

Junior Achievement Ukraine – це неприбуткова громадська організація, провайдер навчальних програм з підприємництва та фінансової грамотності для молоді. Організація є частиною всесвітньої мережі Junior Achievement, що веде свою діяльність з 1919 року у понад 100 країнах світу. Її місія – підготовка молоді до ринку праці, кар’єрного і особистого розвитку.

Програми від Junior Achievement успішно працюють з 1919 року. Понад 15 мільйонів студентів у всьому світі навчаються за програмами JA у більш ніж 100 країнах світу, і з 2021 року програми JA доступні в Україні. Навчальні програми курсів з підприємництва “Компанія” та “Фінансова грамотність” отримали гриф Міністерства освіти і науки України.

Проєкт фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) і підтримується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.