bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Методологія доброчесності комунальних підприємств у сфері охорони здоров’я розроблена EUACI
10.10.2023

Антикорупційна ініціатива ЄС (EUACI) за участі фахівців Національного агентства з питань запобігання корупції напрацювали методологію розбудови доброчесності комунальних підприємств у сфері охорони здоровʼя.
 
Проблема доброчесності управління комунальним майном є однією зі сфер, які потребують комплексного підходу для зміни практики та законодавчого врегулювання цих питань.
 
Методологія є ґрунтовним інструментом, орієнтованим на запобігання корупційним ризикам. Інструмент містить чіткий перелік ключових індикаторів оцінки цілісності комунальних підприємств у 8 сферах відносин, які потребують оцінки.
 
Зокрема:
-Загальне управління;
-Послуги;
- Комунікації;
- Корпоративне управління;
- Етичні аспекти;
- Управління активами;
- Закупівлі;
- Фінансовий блок.
 
Ознайомитися із напрацьованою Методологією можна за посиланням: https://cutt.ly/3wmamgmH 
 
За ініціативи Житомирського та Червоноградського міських голів наразі проводиться оцінка доброчесності медичних комунальних підприємств у їхніх містах. За результатами оцінки будуть розроблені та впроваджені плани мінімізації ризиків.
 
Розроблена методологія може бути корисною для територіальних громад, депутатів місцевих рад, керівників комунальних підприємств, уповноважених осіб з питань запобігання та виявлення корупції та інших фахівців, які працюють над підвищенням ефективності підприємств державної та комунальної форми власності.
 
Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу (EUACI) - провідна міжнародна програма підтримки антикорупційної реформи в Україні, що фінансується ЄС, співфінансується і впроваджується Міністерством закордонних  справ Данії.

Контакти

  • Яна Ризак
  • експертка з комунікацій EUACI
  •  [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.