bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Про презервативи і довіру: дискусія в книгарні «Сенс» до Всесвітнього дня контрацепції
03.10.2023

Про презервативи і довіру: дискусія в книгарні «Сенс» до Всесвітнього дня контрацепці

26 вересня у книгарні-кав’ярні «Сенс» з нагоди Всесвітнього дня контрацепції відбулася освітня дискусія «Sex Education в культурі та житті українців». Організатором заходу став UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення.

Модерувала бесіду Анастасія Євдокимова, літературознавиця та кураторка мистецьких проєктів. Експертними думками поділилися Наталія Лелюх, гінекологиня та медична блогерка, й Анастасія Забела, психологиня та секспросвітниця,авторка блогу «У Трусах».

Віжуал

Під час дискусії учасниці обговорювали, які стосунки складалися в українців із бар’єрною контрацепцією за останні роки. Особливо наголосили на тому, що в сучасному світі презервативи є чи не найефективнішим способом убезпечити себе і партнера від інфекцій, які передаються статевим шляхом. Серед них хламідіоз, гонорея, сифіліс і навіть герпес, не кажучи про серйозніші захворювання, такі як ВІЛ та гепатит.

«Ваше здоров’я — це найбільша цінність. А ваша безпека — ваш пріоритет. Не соромтесь озвучувати партнеру те, що хвилює вас у його сексуальній поведінці. Адже ваші життя, плани і мрії варті того, щоб ними не нехтувати», — зауважила Наталія Лелюх.

Експертки також нагадали, що серед усіх видів захисту лишепрезервативи не мають побічних наслідків. На відміну від гормональних контрацептивів, вони не мають протипоказань, окрім можливої алергії на латекс. Проте навіть тоді є альтернатива у вигляді презервативів з інших матеріалів, наприклад, поліуретану. 

Також спікерки наголосили на необхідності прямої і чесної комунікації між партнерами, яка є запорукою здорових і рівноправних стосунків:

«За будь-яких обставин згода про секс має укладатись до того, як ви з партнером опинитеся в ліжку. Обговорення планів, намірів і бажань, відкрита розмова про те, що вам не ок — це відповідальний підхід до стосунків, який має стати повсякденною нормою»,підсумувала Анастасія Забела.

У межах акції відвідувачі книгарні мали змогу протягом дня отримати безоплатний презерватив у стилізованому пакуванні.

Віжуал 1

Віжуал 2 

Віжуал 3

Також кожен охочий міг виграти подарунковий сертифікат на придбання книжок. Для цього потрібно було розповісти про Всесвітній день контрацепції, виклавши в соцмережах сторіз із хештегом #подбайпрозахист.

Захід відбувся з ініціативи UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселенняза фінансової підтримки  Міністерства закордонних справ Франції та Республіки Корея.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.