bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Повернути надію: як на Херсонщині волонтери допомагають постраждалим через підрив Каховської ГЕС
20.09.2023

Протягом  3 місяців з моменту руйнування дамби Каховської ГЕС волонтери ГО «Тарілка» у Херсоні та Львові продовжують активно допомагати населенню, яке постраждало внаслідок затоплення прилеглих регіонів.  

За цей час організації вдалося напрацювати ефективний алгоритм роботи, налагодити механізм отримання допомоги та видачі тим, хто її найбільше потребує: волонтери у Львові знаходили постачальників, закуповували готові обіди в тетрапаках, питну воду, теплі речі та організовували доставку продуктів до Херсону. Тоді, як херсонська команда формувала з отриманих товарів набори та передавала їх жителям у затоплених районах та евакуйованим. 

Однією з можливостей збільшити підтримку став проєкт «Кризове реагування на затоплення Херсонщини: надання допомоги постраждалим», який переміг у конкурсі суб-грантів проєкту EU4CSOs Emergency Actions, що реалізується благодійною організацією «Мережа 100 відсотків життя Рівне». 

Завдяки фінансовій підтримці Європейського Союзу волонтери змогли забезпечити продуктами, водою та речами найпершої необхідності тих, хто постраждав від підриву Каховської ГЕС, а особливо вразливі категорії населення, які опинилися у вкрай скрутному становищі. Серед них – пенсіонери, люди з інвалідністю, маломобільні, члени багатодітних чи малозабезпечених сімей.

У межах проєкту «Кризове реагування на затоплення Херсонщини: надання допомоги постраждалим» волонтери змогли передати:

  • • 321 набір продуктів та питної води;

  • • 278 наборів гігієни;

  • • 152 набори побутових речей (постільна білизна та рушники).

Волонтерка ГО «Тарілка Херсон» Ірина Ільїна, каже, що навіть через 3 місяці після підриву ГЕС, допомога жителям Херсонщини досі актуальна: «Зараз люди вже можуть зайти до своїх будинків і починати виносити речі, які знищила вода. Проблема в тому, що наразі вони не можуть повноцінно повернутися. У них немає на чому спати, їсти, багато меблів не підлягають відновленню. Ми допомагаємо цим людям, забезпечуємо їх чистою постільною білизною, продуктами. Ситуація стала спокійнішою».

За словами Ірини, волонтери та допомога, яка надходила з різних міст у перші тижні змогли покращити ситуацію, але сьогодні організація знову перебуває  в пошуках гуманітарної допомоги для постраждалих людей, тому що проблема досі актуальна. 

«Сьогодні база потребуючих “Тарілки Херсон” сягає 5 000 осіб. На жаль, ми не маємо змоги забезпечувати цих людей продуктовими наборами постійно. Тому запрошуємо херсонських волонтерів, представників інших організацій до нас для того, що подивитися, як працює наша громадська організація, пересвідчитися, що потреба дійсно є.  Ми забезпечимо необхідними засобами захисту, надамо проживання та проїзд, і найголовніше покажемо зсередини, як проходить день волонтера в Херсоні», – додає Анастасія Онищенко, керівниця ГО «Тарілка Херсон».

Команда ГО «Тарілка» та «Тарілка Херсон» дякує Європейському Союзу за фінансову підтримку цього проєкту та всім волонтерам і партнерам, що внесли свій вклад в допомогу жителям Херсонщини. 

ГО «Тарілка» залишається відданою своїй місії надавати допомогу та підтримку тим, хто цього потребує. 

Для довідки:

ГО «ТАРІЛКА» — продовольчий банк у Львові, який працює з 2019 року. Організація співпрацює з магазинами та закладами харчування, які передають нам їжу на межі терміну придатності. Волонтери формують з отриманих продуктів набори та передають їх людям у скрутному становищі. 

Публікація підготовлена в межах суб-гранту проєкту EU4CSOs Emergency Actions за фінансової підтримки Європейського Союзу, що реалізується БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне».

Її зміст є виключною відповідальністю суб-грантера проєкту EU4CSOs Emergency Actions ГО «Тарілка» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.


#ПрямуємоРазом #EU4CSOs #StandWithUkraine #КаховськаГЕС

Контакти

  • https://www.facebook.com/tarilka.org/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.