bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Україні провели десять діалогів з молодіжними радами та органами місцевого самоврядування
13.09.2023

Українська асоціація молодіжних рад розробила та втілює Програму «Незламна молодь: молодіжні ради», яка діє в рамках проєкту «Мріємо та діємо». Це спеціальна програма навчання молоді, локальні та міжрегіональні діалоги молодіжних рад та влади. 

Їхньою метою є створення профайлів молодіжних рад-учасниць та аналіз їхньої роботи та взаємодії з органами місцевого самоврядування в громаді.

Нам вдалось попрацювати з молодіжними радами в 10 громадах 5 областей, які стали учасниками програми: Молодіжна рада Переяславської міської ради, Молодіжна рада при Білоцерківській міській раді, Молодіжна рада «Майбутнє Славутича» (Київська область), Молодіжна рада Долини, Молодіжна міська рада Коломиї (Івано-Франківська область), Молодіжна рада Височанської селищної ради, Молодіжна рада при Слобожанській селищній раді (Харківська область), Молодіжна рада Рівного, Молодіжна рада Здолбунівської громади (Рівненьска область), Молодіжна рада Подільська (Одеська область). 

До діалогів залучалися компетентні спікери, ментори, представники Офісу Президента, обласних військових адміністрацій, голови громад та органів місцевого самоврядування, Асоціації та молодіжних рад.

«Основна мета програми – зміцнити інституційну спроможність молодіжних рад по всій Україні, підвищити рівень співпраці з місцевою владою та обізнаність молоді та громадян про привабливість участі в молодіжних радах з урахуванням навчальної програми UNITY «Громадянська освіта: як реалізувати на практиці». Крім того, молодь України буде залучена до процесів прийняття рішень та плану відновлення України», - зазначив заступник міністра молоді та спорту Владислав Яцук. 

Голова правління Української асоціації молодіжних рад Володимир Сонько зазначив, що навіть в умовах війни, молодь активно долучається до процесів державотворення, прагне до нових знань та готова докладати максимум зусиль до розбудови вільної та успішної країни. 

«Сьогодні наша країна вкотре захищає свою незалежність та цілісність. Ми - представники молоді України, на фронті, і тут, в тилу, зобовʼязані гідно відстоювати наше право на свободу. Ця програма покликана модернізувати нашу країну в післявоєнний період. Тому ми разом шукаємо шляхи та ефективні інструменти для цього», - зазначив Володимир Сонько. 

За два місця роботи програми окреслено стан та розвиток кожної молодіжної ради; поточні та майбутні проєкти, якими займаються молодіжні ради; потреби та виклики, з якими стикаються молодіжні ради; надано цінні поради та рекомендації для досягнення мети та подальшого розвитку кожної молодіжної ради.

Програма «Незламна молодь: молодіжні ради» розроблена Українською асоціацією молодіжних рад та втілюється в межах програми «Мріємо та діємо», яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Міжнародним республіканським інститутом (IRI).

Контакти

  • Козицька Аліна

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.