bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тендер на дослідження зняття з експлуатації АЕС відповідно до норм та стандартів Євросоюзу
05.09.2023

Громадська організація “Центр екологічних ініціатив “Екодія” оголошує тендер на проведення дослідження екологічних аспектів зняття з експлуатації атомних електростанцій відповідно до норм та стандартів Європейського Союзу.

Метою цього дослідження є вивчення екологічних аспектів процесу зняття з експлуатації атомних електростанцій згідно із законодавством Європейського Союзу (acquis communautaire), яке містить важливі вимоги щодо екологічної безпеки та регулювання процесу зняття з експлуатації атомних станцій. Досвід та знання, накопичені в ЄС, можуть позитивно вплинути на підготовку та впровадження відповідних стратегій зняття з експлуатації застарілих радянських атомних електростанцій в Україні.

 

Основні завдання:

  • Аналіз чинних нормативно-правових актів ЄС щодо вимог та стандартів зняття з експлуатації атомних електростанцій з огляду на екологічні аспекти.
  • Аналіз доступних технологій поводження з радіактивними відходами (обробки, зберігання, видалення, захоронення, тошо), що утворюються в процесі зняття з експлуатації атомних електростанцій та застосовуються в європейській практиці з урахуванням вимог до безпеки та сталого розвитку в нормативно-правових актах ЄС.

 

Очікувані результати та продукти дослідження мають на меті забезпечити науково обґрунтовані рекомендації та стратегії зняття з експлуатації атомних станцій в Україні з максимальним збереженням природного середовища, гарантованою екологічною безпекою.

Вимоги до виконавця:

  • Виконавець повинен мати досвід аналізу acquis communautaire за суміжними темами охорони навколишнього середовища та/або енергетики. Розуміння регулювання процесу зняття з експлуатації атомних станцій буде перевагою.
  • Виконавець повинен мати досвід у зборі, аналізі та інтерпретації наукової літератури, технічних звітів та документації.
  • Розуміння стандартів та рекомендацій міжнародних організацій, таких як МАГАТЕ та EURATOM буде перевагою.

Кінцевий термін приймання тендерних пропозицій: 18 вересня 2023 року, до 10:00 за Київським часом.

Тендерну пропозицію просимо надіслати нам на електронну скриньку
[email protected], вказавши у темі листа “Тендерна пропозиція на проведення дослідження екологічних аспектів зняття з експлуатації атомних електростанцій відповідно до норм та стандартів Європейського Союзу ”.

Просимо надсилати пропозицію у довільній формі, що включає орієнтовний кошторис, інформацію щодо попереднього досвіду виконання таких робіт та відповідності вимогам технічного завдання. До пропозиції просимо додати Лист про відповідність (шаблон).

Більше інформації ви знайдете у Технічному завданні:

ТЗ на проведення дослідження екологічних аспектів зняття з експлуатації атомних електростанцій відповідно до норм та стандартів Європейського Союзу (PDF).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.