bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Успішно відбувся онлайн-тренінг «Резильєнтність та відновлення. Або як продовжити життя з «усім цим»
21.08.2023

Успішно відбувся онлайн-тренінг «Резильєнтність та відновлення. Або як продовжити життя з «усім цим»

12 та 13 серпня 2023 року, відбувся фінальний онлайн-тренінг для спеціалістів(-ок), які надають психологічну та психосоціальну допомогу, що отримав назву «Резильєнтність та відновлення. Або як продовжити життя з «усім цим». Захід відбувся в межах Програми «Допомога допомагаючим».
 
Громадська організація «Вектор прав людини / Human Rights Vector NGO» розробила Програму «Допомога допомагаючим» для спеціалістів(-ок), які надають правову та психологічну допомогу потерпілим від війни рф проти України, оскільки допомагаючи іншим, частіше за все ми забуваємо про себе. Програма поєднує у собі лекційні та інтерактивні практичні елементи спрямовані на роботу з клієнтами та турботу про власний стан спеціалістів(-ок), які надають допомогу. Важливою частиною Програми є створення діалогового майданчику та обміну досвідом для подальшого укріплення професійних міжсекторальних спільнот.
 
Турбота про ментальне здоров’я суспільства є одним із важливих чинників для відновлення нашої держави. Ми раді, що цю думку розділяють багато спеціалістів(-ок) допомагаючих професій.  Для участі у заходах  для спеціалістів(-ок), які надають психологічну допомогу, на сьогодні подали заявки вже 506 психологів(-гинь), психотерапевтів(-ок), лікарів(-ок), соціальних працівників(-ць) та інших. Такий великий запит підкреслює важливість та необхідність Програми. Участь у тренінгах змогли взяти найактивніші, адже кількість місць у заходах була обмежена. Загалом в тренінгах психологічного напряму Програми взяло участь 163 спеціалісти(-ки).
 
Під час онлайнового тренінгу «Резильєнтність та відновлення. Або як продовжити життя з «усім цим»  учасники та учасниці прослухали наступні лекції:
 
✔«Розбудова послуг психічного здоров’я в громадах» від Наталі Підкалюк.
 
✔«Особисті та групові ресурси подолання пролонгованих кризових станів та ситуацій. Методи роботи у відновлювальні періоди» від Ірини Ратцке-Рибак.
 
Практична частина першого дня заходу була присвячена розробці мапи психічного здоров’я в громадах в України, де спеціалісти(-ки) з різних куточків нашої країни представили свою роботу та спеціалізацію закладів, установ, організацій, в яких працюють.

 
Другого дня учасники та учасниці працювали з Іриною Ратцке-Рибак та Русланою Руденко, яка поділилися власними техніками роботи з різними стресовими станами та запросили учасників(-ць) поділитися власними напрацюваннями технік відновлення, які використовують не тільки для клієнтів, але для себе також.
 
Більше про тренерок заходу:
 
Наталя Підкалюк (Україна), лікарка-психіатриня, тренерка з Травмафокусу (інститут нейропсихотерапії, Австрія), голова ГО «IPSI».

Пані Наталя учасниця навчальних проєктів з групового психоаналізу (АППУ), клінічного гіпнозу (АППУ), реконсолідації травматичних спогадів (randrproject), програми кризового лідерства (Center for Humanitarian leadership).

Наталя Підкалюк має стаж роботи за фахом 20 років, з них 12 працювала у психіатричній лікарні в різних відділеннях (гострих станів, неврозів, геронтологічному, завідувала відділенням примусових заходів медичного характеру з посиленим наглядом). В 2017 році на базі поліклініки спільно з місцевою владою створили центр медико-психологічної реабілітації стресових розладів, з грудня 2021 року здійснює приватну практику та є головою громадської організації.

З початку повномасштабної війни ГО «IPSI» надає послуги з психосоціальної підтримки людям, які постраждали від війни, у вигляді індивідуальних консультацій та групових занять. Загалом це вже більше 10 000 людей. Робота проводиться, як на базі Центру, так і по Хмельницького регіону. Також проводить тренінги для людей допомагаючих професій з профілактики професійного вигорання, займається організацією освітніх заходів для психологів(-гинь).
 
Ірина Ратцке-Рибак (Україна-Німеччина),психологиня, психоаналітикиня, групаналітикиня, тренінг-аналітикиня, супервізорка.
Ірина Вікторівна є Головою Секції психоаналітичної психотерапії пар та сім’ї, супервізоркою та тренінг-аналітикинею у Асоціації психологів та психотерапевтів України (АППУ), делегаткою Європейської федерації психоаналітиків(-кинь) та психотерапевтів(-ок) (ЕFРР), повною членкинею Групаналітичної міжнародної спільноти (GASI). Має понад 20-річний досвід терапевтки та тренінг-аналітикині індивідуальної та групової терапії. Важливим аспектом роботи є підготовка спеціалістів(-ок) та здійснення супервізії супервізантів(-ок). Має міжнародну підготовку по роботі з травмою (Ізраїль).
 
Здійснює групову психологічну та психосоціальну підтримку жінкам та дітям, які є вимушеними переселенцями(-ками) з України в Німеччині в EBW (Євангелістська академія).
 
Руслана Руденко, психоаналітично орієнтована психологиня у роботі з дітьми, підлітками, дорослими та сім’ями.
Пані Руслана має додакову спеціалізацію в роботі з травмою та юнгианській Sand Play терапії. Супервізорка, навчаюча аналітикиня Одеського Психоаналітичного Товариства. Викладачка Одеського Психоаналітичного Інституту післядипломної освіти.
 
Руслана Олександрівна проводить лекції для батьків, для слухачів(-ок) ОПІ з теорії прив’язанності, дитячої психології, ігрової психотерапії та дитячого психоаналізу, а також неаналітичних методів терапії травми. Приймає участь в організації семінарів та конференцій ОПТ.
 
Соціальная діяльність: організація соціальних проєктів з подолання травми та профілактики психологічного вигорання для волонтерів(-ок), військовослужбовців(-виць), ВПО та соцпрацівників(-ць); психологічна підтримка військослужбовців(-виць) та членів їх сімей.
 
Модерувала захід Валерія Рибак, директорка ГО «Вектор прав людини / Human Rights Vector NGO».
 
Захід був пронизаний теплими емоціями, за що вдячні тренеркам, учасникам та учасницям????  Будемо раді новим зустрічам????

Інформація про захід на сайті ГО “Вектор прав людини” https://hrvector.org/podiyi/23-08-17-12-13.08.2023


Загальна програма заходів проєкту «Допомога допомагаючим» https://hrvector.org/podiyi/23-07-19-programa
 
Для довідки: тренінг проводиться в межах Програми «Допомога допомагаючим» та однойменного проєкту, що реалізовується ГО «Вектор прав людини» за  фінансової допомоги Європейського Союзу в межах Програми «Стійкість».  Програми «Стійкість» — це 30-місячний проєкт, який фінансується Європейським Союзом і виконується ERIM (Equal Rights & Independent Media) у партнерстві з Black Sea Trust, Фондом Східної Європи, Фондом Домів Прав Людини та Будинком Прав Людини в Тбілісі. Проєкт спрямований на посилення стійкості та ефективності постраждалих від війни ОГС та учасників(-ць) громадянського суспільства, які постраждали від війни в Україні, включаючи незалежні ЗМІ та правозахисників(-ць).

Контакти

  • https://hrvector.org/contact

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.