bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Роменська та Чернеччинська територіальні громади на Сумщині доопрацьовують проекти Статутів громад
09.08.2023

Експерти громадської організації Центр «Доброчин» провели два круглих столи для напрацювання і обговорення пропозицій щодо Статутів громад в Роменській та Чернеччинській громадах 7 та 8 серпня 2023 року.

Жителі територіальних громад мають бажання та право брати участь в житті громади. Наявність та використання Статуту сприяє максимальному залученню жителів громади у процеси розробки та ухвалення рішень на місцях.

Місцева влада зацікавлена в стабільному розвитку своєї громади, який неможливий без активної участі громадськості. Наявність і подальше прийняття Статутів громад посилять спроможність місцевої влади діяти на користь та в інтересах територіальної громади в довгостроковій перспективі.  

До громадських обговорень розроблених проектів Статутів громади були залучені різні зацікавлені сторони – активні жителі, представники органів громадянського суспільства, лідери ініціативних груп, депутати, експерти та представники влади.

Під час зустрічей також обговорювали частину норм Законопроекту «Про внесення змін до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та інших законодавчих актів України щодо народовладдя на рівні місцевого самоврядування» №7283, який прийнято за основу 12.01.2023   https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/39362.

Наступним кроком буде доопрацювання проектів Статутів після ухвалення законопроєкту №7283 щодо внесення змін до Закону “Про місцеве самоврядування в Україні” та інших законодавчих актів України щодо народовладдя на рівні місцевого самоврядування. Це сприятиме участі громадян у процесах ухвалення рішень на місцевому рівні, забезпечить ефективну співпрацю місцевої влади і жителів громад.

Проєкт реалізується за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Швеції.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Канади, Данії, Німеччини, Японії, Польщі, Швеції і Швейцарії.

Контакти

  • ГО “Центр Доброчин”
  • тел. 0462 67 7181
  • [email protected]; www.dobrochyn.org.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.