bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Корисне видання для громад про адаптацію та інтеграцію ВПО
25.07.2023

Фонд Східна Європа за підтримки ЄС підготував Порадник з інтеграції ВПО для громад. За даними Міністерства соціальної політики України, близько 4,9 млн українців стали внутрішньо переміщеними особами. Порадник покликаний допомогти органам місцевої влади ліпше розуміти виклики та можливості, що виникають у зв’язку зі змінами у складі громади. У ньому йдеться про методи та інструменти виявлення потреб різних груп мешканців, джерела даних, особливості збирання, верифікації та аналізу інформації.

Завантажуйте посібник безкоштовно за посиланням: https://bit.ly/477kVb5 

«Понад рік неспровокованого російського повномасштабного вторгнення в Україну спричинив безліч втрат і породив численні виклики. Один із них – вимушене переміщення людей як за кордон, так і в межах України за короткий час. Майже 5 мільйонів українців зараз продовжують адаптуватися у нових громадах всередині держави. ЄС підтримує Україну, серед іншого ми прагнемо допомогти місцевим громадам інтегрувати нових жителів, впоратися із проблемами, залишатися стійкими та розвиватися навіть зараз», – зазначила Юлія Якобі, координаторка сектору громадянського суспільства Представництва ЄС в Україні.

Посібник також висвітлює такі питання:

  •       важливість створення сталих програм підтримання внутрішньо переміщених осіб;
  •       ефективні способи комунікації місцевої влади громади з новими мешканцями;
  •       побудова успішного міжмуніципального партнерства для підтримання та інтеграції внутрішньо переміщених осіб.
«Українці продовжують переїжджати із прифронтових територій, та територій, що постраждали внаслідок воєнних дій до нових, більш безпечних місць. Турботи і виклики з вимушеним переміщенням людей – усе ще на часі, і ще довго будуть. Вирішення, чи наближення до вирішення хоча б частки проблем потребує ефективних рішень. Цей порадник у доступній та наочній формі покликаний допомогти громадам налагодити взаємодію з новими жителями, зрозуміти їхні потреби, шукати та реалізувати програми підтримки, партнерів, а отже й сприяти розвитку та відновленню громад», – зазначила Наталя Слинько, програмна директорка Фонду Східна Європа.

Видання буде корисним передовсім для представників органів місцевого самоврядування громад, які або приймають внутрішньо переміщених осіб, або опікуються поверненням своїх мешканців до звільнених населених пунктів, а також для представників місцевих військових адміністрацій, громадських організацій, зокрема релокованих. Порадник стане в пригоді всім, кого цікавить тема інтеграції внутрішньо переміщених осіб в Україні, відновлення, розвиток громад і територій.

Посібник «Порадник з інтеграції внутрішньо переміщених осіб у місцеві громади» підготовлений у межах програми «Стійкість», що виконується Фондом Східна Європа у межах консорціуму громадських організацій на чолі з ERIM (Франція) у партнерстві з Фундацією домів з прав людини, Домом прав людини — Тбілісі, Чорноморським фондом регіонального співробітництва та коштом Європейського Союзу. Зміст цього видання є винятковою відповідальністю авторського колективу — Ірини Куропась, Любові Ропало, Анатолія Ткачука — і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу, Фонду Східна Європа та організацій-партнерок консорціуму. Розповсюджується безплатно.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.