bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Менська громада на Чернігівщині продовжує роботу над Статутом
18.07.2023

18 липня 2023 року на пленарному засіданні сесії Менської міської ради експерти громадської організації Центр «Доброчин» говорили про важливість та переваги розробки і прийняття Статуту громади.

Кожна громада унікальна і кожна потребує комплексного підходу у пошуку дієвих інструментів взаємодії, які б «підійшли» громаді. Статут має стати документом, який визначає правила взаємодії та комунікації, тому процедури та підходи до його розробки не повинні бути «для галочки». Члени територіальної громади повинні мати можливість впливати на процеси прийняття рішень через використання таких інструментів, як для прикладу загальні збори, громадські слухання, місцеві ініціатив та ін.

Секретар Менської міської ради Юрій Стальніченко зазначив: «Менська громада не перший рік працює над Статутом, що вже декілька років проходить обговорення жителями, але цей процес дуже мінливий та повільний. Ми зацікавлені у прискоренні цього процесу, особливо із врахуванням нових норм Законопроекту «Про внесення змін до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”.

Олександр Підгорний, експерт ГО «Центр Доброчин», акцентував на тому, що до розробки чи внесенні змін до Статуту мають бути максимально включені різни сторони - активна громадськість, жителі, молодь, ВПО, ветерани, бізнес та інші. Адже саме їм користуватись його нормами.  Важливим є і питання популяризації норм статуту, в тому числі через їх обговорення на етапі ухвалення та після цього процесу.

«Якісний та відповідальний підхід до прописування норм із залученням громадян дасть можливість напрацювати якісний документ для користування ним в подальшому» - зазначила Наталія Дрозд, керівник ГО «Центр Доброчин». 

Наступним кроком будуть засідання робочої групи та круглі столи для напрацювання і обговорення пропозицій щодо Статуту громади. Статут має стати документом, який сприяє розвитку громади.

Діяльність проходить за підтримки Європейського союзу та МіжнародногоФонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «Європейське ВідродженняУкраїни».

Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображаєпозицію Європейського Союзу чи Міжнародного фонду «Відродження».

#ЄвроВідродження #ПрямуємоРазом #Доброчин 

Контакти

  • ГО “Центр Доброчин”
  • тел. 0462 67 7181
  • [email protected]; www.dobrochyn.org.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.