bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Стартувала робота Платформи громадської участі у відновленні Нижньодуванської територіальної громади
18.07.2023

13 липня 2023 року у м. Київ відбулася стартова зустріч Платформи громадської участі у відновленні Нижньодуванської територіальної громади. Організаторами заходу виступили Нижньодуванська селищна військова адміністрація та ГО «Громадська ініціатива Луганщини». Платформа забезпечує участь мешканців самої територіальної громади в процесі її відновлення, їх активну участь у визначенні основних пріоритетів  та прийнятті рішень для подальшої розробки та реалізації проектів. Команда Посольства Великої Британії привітала команди проекту усіх партнерських НУО та членів місцевих громад із початком цього важливого проекту, підкреслюючи важливість залучення громадян до процесу відновлення та реконструкції, як це було наголошено під час нещодавньої конференції з відновлення в Лондоні #URC2023, і як цього вимагає реформа децентралізації.

Після привітання від начальника Нижньодуванської селищної військової адміністрації Сергія Корощенко та  голови Сватівської районної державної адміністрації Олега Сліпець, учасники заходу мали змогу обговорити напрямки відновлення громади. Майже за годину вже мали аж 19 ідей! Виявилося, все важливо: від відновлення інфраструктури до збереження людського потенціалу самої громади, від відновлення роботи влади до створення відповідних умов розвитку економіки і так далі… Але головне: це активне залучення жителів до цього процесу. Наприкінці зустрічі учасники домовились систематизувати всі ідеї по напрямкам для подальшого опрацювання. В рамках проєкту заплановано проведення серії таких заходів. Також планується залучення мешканців он-лайн на офіційній сторінці  Нижньодуванської військової адміністрації.

 

Захід організовано завдяки фінансовій підтримці Уряду Великої Британії в рамках проекту «Ефективність процесів відновлення та відбудови в Україні через забезпечення участі громадян», який виконує ГО «Центр Доброчин» у партнерстві з громадськими організаціями «Громадська ініціатива Луганщини», «Фонд розвитку міста Миколаєва», «Чугуївська правозахисна група» та «Причорноморський центр політичних і соціальних досліджень».

 

British Embassy Kyiv

Центр Доброчин / Dobrochyn Center

https://m.facebook.com/groups/miskaradabakhmach/?ref=share

#recovery

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.