bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Слобожанській громаді розробили проєкт Статуту громади
11.07.2023

       У Слобожанській територіальній громаді на селищної ради відбулося засідання робочої групи з розробки проєкту Статуту територіальної громади в новій редакції за участю представників селищної ради, старост, громадських організацій, а також представника громадської організації «Центр Доброчин», що є партнером Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні. Робоча група була створена ще 11 травня 2023 р.  Весь цей час учасники відпрацьовували нову редакцію документу.

       Під час засідання начальник юридичного відділу Ірина Шерстюк презентувала проєкт Статуту по кожному розділу. Учасники активно обговорювали кожний розділ та додавали свої рекомендації. Особливий фокус був на визначення рівнів та форм участі мешканців та організованих інститутів громадянського суспільства у процесі вироблення управлінських  рішень на місцевому рівні, які прописано в проєкті Статуту та норми представництва для їх практичного використання. Особливим аспектом спроможності ОТГ також є необхідність належного врахування та захисту інтересів їх периферійних громад, на території проживання яких після об’єднання не розташовані органи місцевого самоврядування. Таких сіл 5,  тому так важливо врахувати інтереси периферійних громад.

         За результатами заходу було прийнято рішення внести відповідні правки до проєкту та підготуватись для публічного обговорення в громаді.

ü  Проєкт реалізується за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Швеції.

ü  Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

ü  Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Канади, Данії, Німеччини, Японії, Польщі, Швеції і Швейцарії.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.