bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Під час В2В зустрічі підприємці дізнавалися про виробництво меду та сирів у Польщі
26.06.2023

22 червня відбулася чергова B2B зустріч у межах ініціативи «Мости економічного розвитку», що впроваджує Громадська організація «Подільська агенція регіонального розвитку».

Зустріч на тему «В2В для релокованого бізнесу, який розпочинає діяльність у сфері агрі-фуду: крафтове виробництво» була присвячена виробництву меду та сирів.

У заході взяли участь, зокрема, підприємці, які релокували свій бізнес на Вінниччину та Тернопільщину.

Спікерами виступили власниця господарства «Загрода Ратайка» (Ratajka -manufaktura smaku tradycyjnego.) Евеліна Піскоровська та власник пасічного господарства «Пасіка Мйодуля» (Pasieka Miodula) Роман Танський.

За словами Евеліни Піскоровської, мета господарства «Загрода Ратайка» – популяризація здорового харчування та активного спілкування з природою і тваринами.

«Загрода Ратайка – це екологічна ферма, де можна придбати високоякісні продукти харчування, отримані від тварин вирощені традиційним способом на власній фермі. Для виробництва сирів використовує молоко білих польських кіз. На фермі є двоє коней, кролі бургундської та ангорської порід, а також Сассекські кури, яйця яких використовуються для виготовлення сирів», - розповіла пані Евеліна.

Як розповів Роман Танський, «Пасіка Мйодуля» заснована як продовження багаторічної сімейної традиції бджільництва.

«Змалку я захоплювався життям бджіл, які часто закінчували мій надмірний інтерес до них укусами. Закарбувався в моїй пам’яті і тодішній смак меду, що тече з медогонки. Тож не дивно, що з роками настав момент, коли захотілося облаштувати власну пасіку», - зазначив пан Роман.

Для отримання перших вуликів Роман Танський  проїхав понад 400 км (дорога у два боку). Товариш пана Романа подарував йому дві бджолині сім’ї, а потім він купив ще одну.

«Через брак місця в багажнику, я запакував бджолосім’ю в картонну сумку і поставив її на заднє сидіння між двома доньками, молодшій з яких був лише рік. Під час повернення назад почалась сильна злива, тому відбувалося дуже швидке розвантаження о другій годині ночі. Так все й розпочалося… Кількість сімей бджіл збільшувалась, що призводило до збільшення клопотів, але це все  досвід», - розповів історію започаткування своєї справи пан Роман.

У березні 2012 року пасіка «Пасіка Мйодуля» була внесена до реєстру фермерських господарств, які займаються розведенням бджіл та відкачуванням меду. Відтоді господарство перебуває під постійним наглядом районного ветеринарного лікаря.

Результатом зустрічі став обмін думками щодо перспектив налагодження майбутньої співпраці та обмін досвідом між польським і українським бізнесом. Польські підприємці запросили українців до тісної співпраці.

Нагадаємо, що в межах ініціативи «Мости економічного розвитку» й надалі відбуватиметься цикл B2B зустрічей для підприємців, які через повномасштабне вторгнення РФ на територію України релокували свій бізнес до Вінницької, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Черкаської областей.

Метою таких зустрічей є обмін досвідом та налагодження зв’язків для подальшої співпраці українських переміщених підприємств з європейськими підприємцями та бізнес-асоціаціями.

 

Ініціатива «Мости економічного розвитку» стала можливою завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), згідно з умовами гранту, наданого ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка України». Зміст цієї публікації є відповідальністю ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» та необов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.

Контакти

  • Контакти кол-центру: +380930832424 +380970832424 Додаткова інформація по проєкту: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.