bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Build back better» – відновлення доступу до освіти
22.06.2023

За майже 14 місяців повномасштабного вторгнення росія знищила в Україні понад 400 шкіл, ще понад 3000 пошкодила обстрілами та вибуховими хвилями. Сотні тисяч дітей залишились без доступу до освіти – бо їхня школа зруйнована, пошкоджена, розграбована, або ж знаходиться у прикордонній чи прифронтовій зоні. 

Попри те, що війна триває, благодійний фонд savED відновлює доступ до освіти в громадах, що постраждали. Щоб збирати кошти на таке відновлення, волонтери EPAM створили для savED вебсайт saved.foundation, який дозволяє фонду фандрейзити по всьому світу на відбудову шкільних приміщень, облаштування укриттів та створення освітніх центрів.

Наші діти не можуть чекати перемоги, аби повернутись до навчання. Для них ці місяці і роки минають зовсім інакше, ніж для дорослих. Тому наша мета – відновити доступ до освіти там, де цього найбільше потребують, і не просто відбудувати зруйновані радянські шкільні приміщення, а діяти за принципом “build back better”, щоб діти відчували себе затишно, комфортно і безпечно. Нам багато допомагають міжнародні організації, та у питанні, зокрема, фізичної відбудови потрібна допомога приватних донаторів та бізнесу. Вебсайт, створений командою EPAM, допоможе нам звернутись до небайдужих людей в усьому світі,” – зазначила співзасновниця благодійного фонду savED Анна Новосад.

Над створенням сайту працювала команда з 12 волонтерів – спеціалістів українського офісу EPAM. До розробки платформи долучились талановиті дизайнери, інженери програмного забезпечення, архітектори рішень, розробники. 

На вебсайті saved.foundation користувачі знайдуть програми, над втіленням яких працює фонд, а також реалізовані проєкти. Команда EPAM розробила зручний та інформативний дизайн програм та інтегрувала низку платіжних систем, щоб користувачі з усього світу могли долучитись до відновлення доступу до освіти українських дітей.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.