bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Дергачівській громаді реконструюватимуть пошкоджені внаслідок війни об’єкти
02.06.2023

Як сприяти реконструкції пошкоджених внаслідок війни об’єктів на засадах циркулярної економіки? Або, простою мовою, як можна повторно використовувати матеріали (цегла, деревина тожо) що залишаються на місці зруйнованих або пошкоджених внаслідок бойових дій будівель?

Обговорили це та визначили наступні кроки співпраці під час зустрічі представники швейцарсько-українського проекту “Підтримка відновлення України” разом з представниками місцевого самоврядування та громадського активу села Руська Лозова Дергачівської громади (Харківська обл.). Зустріч відбулася спільно з візитом представника  Skat Sonsulting Ltd. (Швейцарія) Даніела Вісса.

Інфраструктура села серйозно постраждала під час окупації та бойових дій. Близько 70% житлового фонду зазнало значних пошкоджень, тож наявність потенційних будівельних матеріалів для вторинного використання є велика. На початок діалогу близько 30% власників пошкодженого житла, а отже і таких матеріалів готові їх віддати на громадські потреби. З іншого боку є запит на складові для будівництва. Тому було визначено, що наступними кроками організації процесу реконструкції на засадах циркулярної економіки буде облаштування  в Руській Лозовій території майданчика для збору та сортування матеріалів, пошук будинків для пілотного “розумного смарт” демонтажу, залучення до процесу будівельного бізнесу.

Відновлення Харківської області триває!

 

Проект “Підтримка відновлення України” реалізується в межах підтримки України з боку Швейцарії за фінансування Swiss Solidarity та SDC та виконання робіт консорціумом, до складу якого входять організації Helvetas, ГО «ДЕСПРО», Skat Consulting Ltd.

Проект реалізується у тісній співпраці з органами місцевого самоврядування в партнерських громадах Київської, Харківської, Тернопільської та Івано-Франківської областей та включає в себе напрямки відновлення помешкань ушкоджених внаслідок війни, покращення умов життя внутрішньо-переміщених осіб, забезпечення стабільного доступу до якісного водопостачання та створення просторів для відновлення ушкоджених об’єктів на засадах циркулярної економіки.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.