bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Перша хвиля Школи менторів ОПОРИ завершила навчання
29.05.2023

28 травня у місті Рівному за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України / UHF 20 представників громадських, благодійних організацій та волонтерських ініціатив області стали випускниками першої хвилі Школи менторів ОПОРИ. Далі ментори змін працюватимуть над адвокацією ідей у своїх громадах, а ОПОРА буде їх у цьому процесі консультувати та підтримувати.

Навчання у Школі менторів адвокаційного супроводу розпочалося ще 29 квітня. Відтоді учасники Школи пройшли п’ять тематичних блоків: «Органи місцевого самоврядування: функції та повноваження», «Управління конфліктами та діалог», «Формуємо стресостійкість», «Адвокація: від рішення до впровадження», «Інструменти взаємодії влади і громади та їх ефективне застосування». Майбутні ментори змін мали 10 спільних днів і майже сотню годин, насичених навчанням і практикою. Також учасники мали нагоду обмінятися досвідом, адже до участі у Школі долучилися представники різних громад області: Рівненської, Здолбунівської, Корецької, Гощанської, Острозької, Костопільської, Дядьковицької та Мирогощанської.

 

Школа менторів покликана допомогти активним і небайдужим людям вдосконалити свої компетенції, аби конструктивно взаємодіяти з органами влади та ефективно діяти у своїх громадах. Тож завдяки участі вони дізналися більше про роботу місцевого самоврядування, як реалізовувати свої ідеї у громадах, будувати діалог, чути інших і де черпати ресурс для власного відновлення. У цьому їм допомагали тренери-практики: експерт Інституту Політичної Освіти Олександр Солонтай, експерт Інституту миру та порозуміння Максим Єлігулашвілі, старший менеджер адвокації Коаліції Реанімаційний Пакет Реформ Юрій Микитюк та психолог Сергій Терентьєв. Своїм досвідом адвокаційних кампаній поділилися і представники ОПОРИ Андрій Токарський та Михайло Балик.

Для того, аби майбутні ментори змін дізналися більше про діяльність влади зсередини, яким чином можна взаємодіяти для розвитку своїх громад, на Школу менторів ОПОРИ запрошували гостей. Про трансформацію громадського сектору та пріоритети у спільній роботі учасники Школи поспілкувалися із Віталієм Ковалем, начальником Рівненської обласної військової адміністрації. Як представники неурядового сектору можуть працювати «у владі» та з якими викликами можуть зустрічатися, розповіли Святослав Клічук, депутат Рівненської міської ради та Наталія Загоруйко, головний спеціаліст із питань інвестиційних проектів відділу проектів, розвитку інвестицій і міжнародного співробітництва Корецької міської ради. А як працюють органи місцевого самоврядування у Волинській області з учасниками поділився депутат Луцької міської ради Михайло Наход.

Зараз випускники Школи доопрацьовують плани адвокаційних кампаній, які хочуть проводити у своїх громадах у співпраці з владою та мешканцями громади. Згодом деякі із наших менторів змін зможуть отримати для цього фінансову підтримку, а всі випускники – індивідуальні експертні консультації.

 

Зараз триває набір на другу хвилю навчання у Школі менторів ОПОРИ для мешканців Сарненського, Вараського районів та Березнівської громади. Оскільки кількість учасників обмежена, то відбір буде відбуватися за результатами заповнення анкети: https://forms.gle/Ptqsu2dSing4ViqA7.

Довідково: Проєкт «Створення рецепції евакуації з багатофункціональними сервісами» реалізує БО «Мережа 100 відсотків життя» та суб-партнер РОО ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА»  у партнерстві з Рівненською обласною державною адміністрацією, Кластером з питань управління та координації місцями компактного проживання внутрішньо переміщених осіб (СССМ Кластер), за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України / UHF.

Даний проєкт можливий завдяки стратегічному партнерству БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне», ГО «Агенції сталого розвитку міста», ГО «ЦЕНТРУ ІНТЕГРАЦІЇ», РОО ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА» та ГУ Національної соціальної сервісної служби в Рівненській області.

Контакти

  • Мирослава Клічук
  • комунікаційниця Громадянської мережі ОПОРА у Рівненській області

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.