bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ВПО та громада Хмельниччини визначали спільні ресурси щодо захисту екології
17.04.2023

13 квітня у м. Хмельницькому відбувся черговий семінар «Еко школи» у рамках проекту «Еко-адаптація ВПО, які перебувають в місцях компактного проживання в приймаючих громадах на Хмельниччині».

З початку заходу Тетяна Кіріллова, голова ГО «Громадська ініціатива Луганщини» сформувала головний меседж зустрічі у тезі: «Як можуть ВПО допомогти місцевій громаді у питаннях захисту навколишнього середовища?».

Окрім ВПО відповідь на це питання шукали представники структурних підрозділів відповідальних за житлово-комунальне господарство, взаємодію з громадськістю, соціальний захист Хмельницької міської ради та Хмельницької облдержадміністрації, студенти Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту. Представники релокованих громадських організацій Луганщини та Донеччини, які мають багатий досвід впровадження екологічних ініціатив, поділилися свої досвідом вирішення питань ліквідації стихійних сміттєзвалищ, організації переробки відходів, комунікації з населенням. Представники Хмельницької міської ради розповіли про роботу старост, органів самоорганізації населення в процесі вирішення екологічних питань в громаді, роботу адмінкомісії.   

Говорили про залучення населення та канали комунікації. Головний доповідачем стала Оксана Косюк, фахівець з комунікацій офісу «Розумне довкілля. Хмельницький». Вона розповіла про головні напрямки роботи комунальних установ міста у сфері поводження з побутовими відходами, перспективи будівництва інфраструктури із сортування та переробки відходів на прикладі м. Хмельницького, шляхи можливого залучення громадськості до пропагування зниження кількості відходів та бережливого ставлення до природи.

Присутні погодились з тим, що екологія має виступати одним зі спільних знаменників у питаннях соціалізації та інтеграції ВПО у нових громадах на Хмельниччині.

Окрім теоретичної частини, захід включав open-air event.

 

#IRF

 

Захід проведено ЛО ВГО АССН в рамках проєкту «Еко-адаптація ВПО, які перебувають в місцях компактного проживання в приймаючих громадах на Хмельниччині», який виконується в межах ініціативи з розвитку екологічної політики й адвокації в України, що здійснюється міжнародним фондом «Відродження», за фінансової підтримки Швеції

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.