bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Переселенці Антонінської громади приєднались до проекту про відповідальне поводження з відходами
10.04.2023

07 квітня 2023 року у Антоніській територіальній громаді на Хмельниччині експерти Луганського осередку ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» спільно з представником від офісу «Розумне довкілля. Хмельницький» провели черговий семінар в рамках «Еко школи». Темою семінару стало розумне та бережливе ставлення до навколишнього природного середовища та відповідальне поводження з відходами у приймаючій громаді.  Учасники заходу стали ВПО з Луганщини, Донеччини та Харківщини, зокрема які проживають у місцевому ВПО-хабі. Також до участі в заході приєдналися співробітники Антоніської селищної ради у сфери житлово-комунального господарства та соціального захисту.

Тема екології має стати спільним знаменником, який дозволить більш ефективно та швидко сприяти інтеграції ВПО. Протягом заходу обговорювались питання поводження з побутовими відходами, сортування сміття в цілому в громаді та на території ВПО-хабу, а також проблеми організації збору та утилізації сміття, встановлення необхідного обладнання для  роздільного збору сміття.  

Пані Світлана Каритун (офіс «Розумне довкілля. Хмельницький») розповіла про досвід Хмельницької міської ради у сфері сортування відходів та перспектив будівництва сміттєпереробного заводу та обсягів його роботи. Також вона окреслила головні напрямки взаємодії місцевої влади і громади з метою запобігання збільшення кількості сміття, використання товарів багаторазового споживання, головних засад та принципів у питаннях сортування сміття.

 

#IRF

Захід проведено ЛО ВГО АССН в рамках проєкту «Еко-адаптація ВПО, які перебувають в місцях компактного проживання в приймаючих громадах на Хмельниччині», який виконується в межах ініціативи з розвитку екологічної політики й адвокації в України, що здійснюється міжнародним фондом «Відродження», за фінансової підтримки Швеції.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.