bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Миколаївська громада працює над Стратегією розвитку за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»
16.03.2023

15 березня у Миколаєві відбулося чергове засідання Робочої групи з напрацювання Стратегії розвитку до 2027 року. У засіданні робочої групи, куди входять представники органів місцевого самоврядування, підприємці, громадські активісти, представники Департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації  й експерти проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів». Проєкт реалізовується Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини за підтримки Проєкту  USAID «ГОВЕРЛА».

Захід розпочав Андрій Щебель, Миколаївський міський голова та наголосив  на важливості залучення усіх зацікавлених сторін до створення цього документу, який визначатиме як житиме громада наступні кілька років і подякував усім присутнім, що активно долучаються своїм досвідом та ідеями. «Миколаївська громада досить молода громада, власне зараз ми ( мешканці громади)  маємо шанс закласти фундамент і перспективу для розвитку громади на наступні роки» - підкреслив міський голова.

Під час заходу презентували соціально-економічний профіль Миколаївської громади, обговорили стан та перспективи розвитку, вплив та наслідки воєнного часу, можливості громади в залученні ресурсів, провели аналіз сильних та слабких сторін громади, а також можливостей і загроз. 

Вадим Табакера, заступник директора Департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації - начальник управління регіонального розвитку: «Серед сильних сторін Миколаївської громади, насамперед слід виокремити її потужний логістичний та транзитний потенціал за рахунок розміщення 38 км від Львова, наявності автомобільної дороги М-06 Київ-Чоп (на м. Будапешт через міста Львів, Мукачево і Ужгород та державний кордон з Угорщиною), з яким збігається європейський автошлях E471,  наявності електрифікованої залізничної магістралі Львів-Стрий-Чоп та залізничної станції Миколаїв-Дністровський у 3 км від центру м. Миколаїв, наявності та активного відновлення «Великого транзитного кільця» -дороги P-84 Бібрка-Кам’янка-Бузька-Жовква-Городок-Миколаїв-Жидачів-Калуш-Бурштин, яке з’єднує між собою основні магістралі Львівщини».

Три години засідання пролетіли дуже швидко. Цікаві та неординарні ідеї учасників  засідання, готовність голови особисто  брати активну участь у процесі напрацювання Стратегії розвитку та відповідати на усі питання, конструктивний діалог, вміння чути один одного і як результат – плідна і якісна робота.

 

Контакти

  • https://amer.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.