bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Яна Матвійчук про волонтерство, розвиток соціальної сфери та заснування благодійного фонду
16.02.2023

Матвійчук Яна – волонтерка, підприємиця, учасниця “Стипендіальної програми Європейського Союзу для лідерів громадянського суспільства країн Східного партнерства”.

 Яна Матвійчук

З початком повномаcштабного вторгнення стало очевидно, що треба максимально швидко організувати допомогу армії. У перші місяці війни Матвійчук Яна активно займалася забезпеченням армії: збирала кошти серед бізнесменів та активістів, допомагала закуповувати їжу та медикаменти, займалася закупкою бронежилетів, пікапів. У цьому їй допомагали і співробітники креативного агентства Арена КС, власницею якого є Яна Матвійчук. Таким чином вдалося вибудувати безліч ланцюжків постачань по всій країні та передати значну кількість допомоги.

Навесні 2022 року разом з колежанками по бізнесу Яна Матвійчук заснувала благодійний фонд Women’s Aid International, який надає допомогу літнім людям, людям з інвалідністю та вимушеним переселенцям у Дніпровському та Дарницькому районах Києва. Саме у ці райони столиці прибула найбільша кількість ВПО, які тікали від російської агресії.

За час діяльності Фонду вдалося допомогти декільком тисячам людей. Серед напрямків діяльності Фонду – гуманітарна допомога (їжа, засоби гігієни, теплі ковдри), культура (концерти та виставки), розвиток соціальної сфери (тренінг для соціальних робітників та волонтерів «Комунікація з вразливими групами»).

Наступний план Яни Матвійчук та Фонду – створити Школу соціального супроводу, де будуть навчати соціальних робітників. Ціль створити таку Школу виникла вже під час діяльності Фонду, адже стало очевидно, що соціальну сферу в Україні треба максимально швидко розвивати, оскільки через війну все більше людей потребують підтримки. 

Аби досягнути глобальної мети – створення школи соціального супроводу – Яна Матвійчук подала заявку на участь у стипендіальній програмі ЄС для лідерів громадянського суспільства та отримала фінансову підтримку на реалізацію власного проєкту «Стандарти якісної волонтерської допомоги літнім людям». Під час проєкту 38 соцільних робітників та волонтерів пройшли тренінг та навчилися протидіяти стресу, уникати профейного та емоційного вигоряння, вирішувати конфлікти та працювати у команді. Реалізація цього проєкту показала, що є безліч людей, які хочуть допомагати професійно, бо розуміють важливість взаємної підтримки зараз. Потреба у створенні Школи є, а тому у планах є реалізація цього проєкту вже найближчим часом.

Зараз надзвичайно важливо не переставати волонтерити, адже тенденція пішла на спад. Протягом перших 3 місяців повномасштабного вторгнення допомагав майже кожен, але зараз люди почали втомлюватися від війни. Тому наше завдання – не покладати руки та допомагати надалі тим, хто цього потребує!

Контакти

  • +38 050 314 00 11

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.