bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Інтеграція та медіація у громадах, які приймають ВПО
31.01.2023

26 січня у Хмельницькому відбулась чергова зустріч по картографуванню проблем інтеграції ВПО. Відбулася дискусія за участю ГО, волонтерів, активних людей, які допомагають ВПО стосовно інструментів та напрямків медіації та запобігання конфліктів у громадах, які приймають ВПО.

       Представники ВПО назвали декілька проблемних сфер: взаємодія з органами місцевого самоврядування та надання адміністративних послуг, самоорганізація ВПО та місцеві ініціативи з поліпшення умов проживання та побуту самих ВПО, розподіл гуманітарної допомоги.

       Частина учасників, які самі беруть участь у волонтерській та благодійній діяльності закликали проводити постійні комунікаційні заходи, спрямовані на ВПО-середовище, з метою підвищення рівня їхньої активності у житті місцевих громад. З цією метою мова йшла про створення відповідної ради ВПО.

        Але для того щоб ефективно вирішувати ці питання, учасники також говорили про тих, хто працює з конфліктами. Специфіка роботи тих, хто стикається з ВПО (працівників місцевої ради, соціальних служб, громадських організацій, волонтерів тощо) полягає у тому, що під час виконання своїх професійних обов’язків та громадських ініціатив існують ризики виникнення проблемних ситуацій з підвищеною емоційною насиченістю та складністю міжособистісного спілкування. Втрата енергії, почуття втоми, емоційне виснаження працівників підвищує ризик виникнення нового конфлікту або погіршення рівня напруження існуючого. Таки ситуації провокують упередженість та нівелюють досягнуті результати.

 

#IRF

Захід проводиться ГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проєкту «ВПО для громади: тягар чи ресурс» за підтримки МФ «Відродження» (Програма «Демократична практика»).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.