bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Волинські активісти та посадовці вчилися, що робити у випадку комунікаційної кризи
27.01.2023

Робота громадських організацій не можлива без комунікації з тими людьми, для кого вони працюють. Чим її рівень кращий, тим про ГО більше знають і тим значущий авторитет вони мають. Але що робити, коли з різних причин настала криза комунікації?

Відповіді на це питання дізналися усі ті волиняни, які взяли участь в навчанні «Кризові комунікації громадської організації в умовах нестабільності». Захід відбувся у четвер, 26 січня, в Луцьку.

Власне, не рідко трапляється, що фейки, негативні відгуки про роботу, форс-мажор, професійні помилки або інші фактори можуть, м’яко кажучи, ускладнити діяльність. Як правильно реагувати в публічному просторі, якщо ви опинилися у цій ситуації? Що не можна робити в таких випадках? Як попередити комунікаційну кризу? Про все це присутнім громадським активістам та посадовцям розповіла тренерка заходу, медіа-експертка, журналістка Альона Романюк. На її думку тема навчання є мега актуальною, бо:

«В кожній кризі завжди можна знайти потенціал для розвитку і вийти переможцем. Питання тільки в тому, як ми будемо комунікувати. Вміння правильно комунікувати, визнавати свої помилки, підтверджувати свої слова вчинками  – це неймовірно важливо для громадських активістів та посадовців, для вибудовування репутації громадянського суспільства та досягнення результатів »

Для максимальної ефективності, тренерка прикріплювала теоретичну інформацію реальними життєвими історіями: розповідала, чому у тих чи інших випадках сталася криза комунікація, що було зроблено так або ж яких помилок було допущено. Крім цього, під час практичних завдань учасники заходу мали змогу проаналізувати історії своїх комунікаційних криз і отримати цінні поради.

«Знання – це сила. Вкотре сьогодні в цьому переконалася.  Завдяки такому навчанню, я отримала багато важливої інформації, яка буде цінна в моїй професійній та волонтерській діяльності», – ділиться враженнями директорка КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Вишнівської громади Тетяна Міщук.

Тренінг організувала Громадська спілка «Мережа хабів громадянського суспільства України» у рамках проєкту ПРООН «ЄС за діалог: зміцнення стійкості України  для реагування на нагальні потреби центральної і місцевої влади, а також населення, що постраждало внаслідок війни» за фінансової підтримки Європейського Союзу (ЄС).

До слова, у межах цієї ініціативи в лютому – березні відбудуться й інші тренінги на важливу для громадських активістів тематику. Стежити за їх анонсами можна на сайті (https://vip-volyn.org.ua/) або Facebookсторінці (https://www.facebook.com/VolynskyyInstytutPrava)громадської організації «Волинський Інститут Права».

Контакти

  • Ірина Гайдучик - 098 120 74 55

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.