bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ВПО Хмельниччини за відповідальне поводження з побутовими відходами
27.01.2023

19 січня 2023 року у м. Хмельницькому громадською організацією «Луганський осередок ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» у рамках проекту «Еко-адаптація ВПО, які перебувають в місцях компактного проживання в приймаючих громадах на Хмельниччині» стартувало проведення «Еко-школи» для ВПО, які перебувають в місцях компактного проживання, так звані ВПО-хаби з метою отримання необхідних знань про  комплексний підхід до вирішення проблем зі сміттям, його сортування, формування еко-культури у приймаючих громадах (всього заплановано проведення 4-х семінарів).

В рамках першого семінару проведено відкриту лекцію про засади екологічної діяльності місцевої влади та інститутів громадянського суспільства у Хмельницькій громаді.

Відкрила захід Тетяна Кіріллова, представник згаданого інституту громадянського суспільства. Вона окреслила основні напрями проекту та цілі, які ставить він перед собою.

Доповідачем став Іван Підопригора, координатор проекту «Розумне довкілля. Хмельницький». У своїй презентації він розповів присутнім про загальні механізми та принципи діяльності комунальних підприємств Хмельницької громади у питаннях поводження зі сміттям, результати взаємодії з міжнародними фінансовими структурами, спрямованої на вдосконалення цих механізмів та потенціал залучення ВПО у процесі розумного поводження зі сміттям у громадах Хмельниччини.

Так, він зазначив, що м. Хмельницький продукує за рік у середньому понад 100 тисяч побутових відходів. На сьогодні стоїть завдання з реконструкції старого сміттєзвалища, його рекультивації та приведення до загальноєвропейських стандартів функціонування подібних об’єктів.

Разом з тим, він зазначив, що окремим завданням стоїть формування у населення відповідального ставлення до поводження зі сміттям, зокрема безвідходному споживанні, і ВПО, в тому числі, які перебувають в місцях компактного проживання, у цьому питанні можуть бути корисними, як агенти змін у громадах.

#IRF

 

Проект «Еко-адаптація ВПО, які перебувають в місцях компактного проживання в приймаючих громадах на Хмельниччині» виконується в межах ініціативи з розвитку екологічної політики й адвокації в України, що здійснюється міжнародним фондом «Відродження», за фінансової підтримки Швеції.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.