bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ВПО адаптуються жити в нових умовах: попутні каміння та підводні вітри
23.01.2023

Експерти громадської організації «Громадська ініціатива Луганщини» продовжують роботу по картографуванню потреб ВПО. 19 січня експертами організації у м. Хмельницькому у рамках проекту «ВПО для громади: тягар чи ресурс» за підтримки МФ «Відродження» (Програма «Демократична практика») проведена зустріч з внутрішньо переміщеними особами.

Учасники заходу висловили свої думки щодо потенційних точок конфліктності та тригерів виникнення конфліктів під час налагодження життя знову, отримання різноманітних послуг переселенцями з Луганщини та інших областей, де зараз ідуть бойові дії, реалізації своїх прав у громадах, які приймають згадану категорію громадян. Згадували роботу ЦНАП, складності отримання довідок, складності працевлаштування, отримання допомоги, різни уклади життя тощо.

Озвучені пропозиції дадуть змогу корегувати програми заходів соціальної адаптації ВПО на рівні міста з метою їхнього фокусування на актуальній проблематиці та ефективних шляхах вирішення. Зараз у Хмельницькому триває робота щодо створення Ради ВПО як консультативно- дорадчого органу при міському голові. Сподіваємось, що представники влади врахують пропозиції ВПО. Це дасть змогу зробити інтеграцію ВПО у нові громади більш гнучкою та корисною для усіх суб’єктів цього процесу.

#IRF

Захід проводиться ГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проєкту «ВПО для громади: тягар чи ресурс» за підтримки МФ «Відродження» (Програма «Демократична практика»).

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.