bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Соціальні права в Україні під час війни - звіт про оцінку потреб
13.01.2023

Поточна криза, викликана повномасштабною агресією російської федерації проти України, не повинна мати наслідком зменшення обсягу захисту прав, визнаних Європейською соціальною хартією, як всередині України, так і за її межами. З огляду на це, Рада Європи у межах проєкту «Подальша підтримка розвитку соціальних прав людини в Україні» підготувала звіт про оцінку потреб «Соціальні права в Україні під час війни».

Звіт не охоплює весь спектр соціальних прав, гарантованих Європейською соціальною хартією, а виділяє ті сфери, в яких законодавчі реформи або інші дії мають бути впроваджені або є найбільш невідкладними, нагадуючи про застосовні стандарти і проблеми, з якими стикається Україна. Зокрема, йдеться про такі сфери: право на житло під час війни в Україні, право на соціальний захист під час війни в Україні, право на рівність і захист від дискримінації під час війни в Україні, трудові права під час війни в Україні.

Автори звіту – докторка філософії Моніка Смуш-Кулеша (Лодзький університет, Польща), кандидатка юридичних наук Алла Федорова (Київський національний університет ім. Т. Шевченка), та аналітик Богдан Мойса (Українська Гельсінська спілка з прав людини) надали детальні рекомендації, на яких буде зосереджено майбутнє співробітництво Ради Європи та України.

Звіт доступний до прочитання українською та англійською мовами.

Проєкт Ради Європи «Подальша підтримка розвитку соціальних прав людини в Україні»впроваджується Офісом Ради Європи в Україні в межах Плану дій Ради Європи для України на 2018-2022 роки. Проєкт має на меті зміцнити сталість демократії в Україні через розширення соціальних прав відповідно до європейських стандартів.

Слідкуйте за новинами Проєкту на Facebook.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.