bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Хмельниччині відбулася зустріч по картографуванню потреб ВПО
28.12.2022

На Хмельниччині  відбулась чергова зустріч по картографуванню потреб ВПО та механізмів їх задоволення в рамках спільного проекту «Три РЕ: локація, інтеграція, соціалізація» громадської організації «Громадська ініціатива Луганщини», Луганської облдержадміністрації та місцевих органів влади за підтримки міжнародного фонду «Відродження». Раніше було озвучено, що головною проблемною сферою протягом останніх місяців  переселенці називали сферу зайнятості.

           У заході взяли участь представники Луганської ОДА, Луганського та Хмельницького обласних центрів зайнятості,  заступник голови Хмельницької РДА; представники громадських організацій, які опікуються проблемами ВПО.        

          Нагадуємо, що на сьогодні на Хмельниччині зареєстровано понад вісім тисяч переселенців з Луганщини, з них понад три тисячі у самому Хмельницькому. 24 % з них - це люди пенсійного віку, 50 % - працездатні особи.

          У якості шляхів вирішення учасниками зустрічі озвучена пропозиція щодо продовження проведення спільних заходів з представниками центрів зайнятості, інформування ВПО про держані програми зайнятості та для отримання більш вичерпних консультацій для ВПО.

Крім того, учасники запропонували:

-       активізувати процес створення координаційно-дорадчих органів з питань інтеграції ВПО при органах виконавчої влади та місцевого самоврядування, зокрема, координаційної ради ВПО на Хмельниччині;

-       залучити ВПО до розробки стратегічних документів, інших НПА, розробка Плану заходів із соціальної інтеграції ВПО;

-   підтримувати ініціативи громадськості та ВПО у питаннях зайнятості, працевлаштування та облаштування на новому місці.

 

      

#IRF

 

       Захід проводиться ГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проєкту «Три Ре-: локація, інтеграція, соціалізація» для налагодження діалогу ВПО із приймаючими громадами» за підтримки  МФ «Відродження» (Програма «Демократична практика»). 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.