bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Переселенці на шляху до створення ради ВПО при Хмельницькій міськраді
08.12.2022

06 грудня 2022 року у будівлі Хмельницької міської ради відбувся «круглий стіл» з медіації проблем ВПО з Луганщини та інших регіонів України, де зараз йдуть бойові дії та представники яких проживають на Хмельниччині.

Співорганізаторами заходи виступили громадська організація «Громадська ініціатива Луганщини» за підтримки міжнародного фонду «Відродження», а такою благодійний фонд «Стабілізейшен Сервісез Суппорт». З боку місцевої влади участь у зустрічі взяв заступник Хмельницького міського голови Михайло Кривак та керівники профільних структурних підрозділів міської ради відповідальні за питання інтеграції та влаштування ВПО на території громади.

Головною темою зустрічі стало продовження опрацювання питання, порушеного ще у липні поточного року на форумі переселенців Луганської області щодо узгодження зусиль органів влади різних рівнів, громадських об’єднань та міжнародних організацій у сфері допомоги, інтеграції та медіації ВПО у громадах, які їх приймають у Хмельницькій області.

Тоді, у липні, у резолюції форуму містились рекомендації щодо створення ради ВПО при обласних та міських органах влади та включення у їхній склад найактивніших представників різних громад та формувань.

Нарешті, за сприяння керівника регіонального підрозділу благодійного фонду «Стабілізейшен Сервісез Суппорт» Сергія Яцковського та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України питання створення такого координаційно-дорадчого органу при Хмельницькій міській раді зрушено з мертвої точки.

На зустрічі досягнуто згоди між органами місцевого самоврядування та громадськими організаціями про формування найближчим часом списку персонального складу такого органу та подання пропозицій щодо його погодження та затвердження на рівні міста.

«Дуже сподіваємось, що подібний досвід сприятиме оперативному та якісному вирішенню питань ВПО та їх глибокій та взаємовигідній інтеграції у громади, які їх прийняли на Хмельниччині» - зазначила голова громадської організації «Громадська ініціатива Луганщини» Тетяна Кіріллова, коментуючи результати засідання круглого столу.

#IRF

 Захід проводиться ГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проєкту «ВПО для громади: тягар чи ресурс» за підтримки  МФ «Відродження» (Програма «Демократична практика»). 

 

 

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.