bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Молодь Буковини опановує міжнародні навчальні програми з підприємництва
08.11.2022

Протягом двох днів, 3 та 4 листопада, у Чернівцях місцева молодь опановувала підприємницькі навички під опікою успішних бізнесменів регіону. Учасниками навчальної події від ГО Junior Achievement Ukraine (JA Ukraine) стали 70 учнів та 23 вчителя з 15 закладів профтехосвіти Буковини.

Табір підприємництва

Молодь з ліцеїв, коледжів, училищ Чернівців, Глибоки, Заставни, Сокирян, Кельменців, Ставчан  здобула знання з підприємництва, зрозуміла, чим відрізняється просто ідея від бізнес-ідея, навчилася взаємодіяти у команді.

Табір підприємництва

«Ми хочемо, щоб діти більше вірили у свої сили, були більш впевненими. Думаємо, що цей проєкт допоміг учасникам зрозуміти, на що вони здатні. Надалі плануємо провести ще не один такий захід для молоді» - зазначила Віра Другова, менеджерка програм Junior Achievement Ukraine.

Головний принцип роботи Табору підприємництва – це навчання через практику. Для цього його учасники створили команди, які генерували та аналізували свої бізнес-ідеї. В цьому молоді допомагали ментори з успішних компаній регіону. Наставниками були: Уляна Ключинська з компанії «Сітка Захід», Оксана Іващук та Таїсія Волкова з підприємства «Grico Group», Ярина Мірко з компанії SPEKTR.

Табір підприємництва

«Табір підприємництва – це можливість для молоді змінити напрям розвитку свого подальшого життя. Тут діти навчаються не тільки бізнес навичкам, але і змінюють мислення, вчаться думати як підприємці. І їх ідеї підтримують та спрямовують на вірний шлях бізнес-ментори» – розповів про особливість події Андрій Турак, директор з розвитку Junior Achievement Ukraine.

Після завершення навчання журі Табору підприємництва визначило його переможців та призерів.

Перше місце здобула команда “Зігріймо Україну” з бізнес-ідеєю виготовлення турбопічок на дровах “Патріот” з Чернівецького професійного ліцею автомобільного сервісу.

Друге місце вибороли учні Чернівецького професійного ліцею сфери послуг з проєктом “TeaGo”. Останній має на меті виготовлення паперових стаканів, які вже міститимуть мембрану з чаєм. Команда також планує використовувати натуральні карпатські чаї у цьому проєкті для популяризації українського продукту.

Почесне третє місце дісталося ідеї зі створення майстерні аксесуарів Fancy Belt по створенню аксесуарів з відходів тканин та зношеного одягу від учнів Чернівецького вищого професійного училище №3.

Всі інші учасники отримали дипломи про проходження навчального курсу «Табір підприємництва» від JA Ukraine, а переможці і призери – цінні нагороди.

Представники організатора ГО Junior Achievement Ukraine висловили вдячність журі. До останнього доєднались: Яна Двірничук (Рогожа), підприємець, інфлюенсер, топ менеджер компанії Choice, засновниця G.Bar Чернівці, Владислав Севрюков, підприємець, Голова Клубу підприємців Буковини, засновник “Телекомпанія АСС”, рекламного та інформаційного Агентств “АСС”, Сергій Гринюк, підприємець, засновник групи компаній “Grico Group”, Галина Ніконова, підприємець, власниця пекарні-кондитерської “NikoNova”, Каріна Кудрявцева, проєктна  менеджерка Українського фонду стартапів (USF), Анастасія Голікова, представник GIZ Ukraine, Євгеній Вейганд, представник Citi Ukraine, Ліана Шарвадзе, представник Metlife, Лілія Бурченко, начальник відділу професійної освіти та ліцензування Чернівецької обласної державної адміністрації.

Проєкт реалізується громадською організацією Junior Achievement Europe за підтримки німецької федеральної компанії Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, яка діє за дорученням уряду Німеччини.

Організатор:

ГО Junior Achievement Ukraine – провайдер безкоштовних навчальних програм з підприємництва та фінансової грамотності для молоді. Організація є частиною всесвітньою мережі Junior Achievement, що веде свою діяльність з 1919 року у понад 100 країнах світу.

Український осередок створено у жовтні 2021 року. Першими учасниками навчальних програми та івентів стали 120 студентів та 20 вчителів з 11 освітніх закладів Запорізької та Донецької областей.

З вересня 2022 року програми стартували у Львівській і Чернівецькій областях. Станом на жовтень 38 закладів професійно-технічної освіти впровадили навчальну програму «Компанія» в якості факультативу або гуртка, в яких навчається більше 500 учнів.

Контакти

  • https://www.ja-ukraine.org/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.