bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Хмельницька кава»: чи стане Хмельниччина рідною для ВПО
07.11.2022

Розуміння історичного контексту громад у яких сьогодні живуть ВПО з Луганщини та інших областей півдня і сходу України є однією з запорук успішної інтеграції та включення переселенців до активного суспільного життя.

Саме з цією метою у м. Хмельницькому відбувся черговий захід з циклу «Хмельницька кава» у рамках спільного проекту «Три РЕ: локація, інтеграція, соціалізація» для налагодження діалогу ВПО із приймаючими громадами за підтримки міжнародного фонду «Відродження», громадської організації «Громадська ініціатива Луганщини», Луганської облдержадміністрації та місцевих органів влади. Подібні заходи важливі для запобігання та медіації конфліктів,  розуміння переселенцями історичного контексту громад, де вони сьогодні проживають, ознайомлення з їхньою історією, звичаями та традиціями.

Ігор Байдак, краєзнавець, історик та поет провів екскурсію історичною частиною міста  та саме вулицею Проскурівською.

Цікаві постаті, невідомі історичні факти та місцеві легенди, звернення уваги на особливості архітектури – усе це дозволило краще зрозуміти минуле Хмельниччини, її характер та цінності, якими керуються люди що народились та живуть тут.

Це допомагатиме інтеграції та налагодженню сталого діалогу між переселенцями та людьми, які живуть у громадах, що приймають вимушених переселенців.

 

#IRF

 

Захід проводиться ГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проєкту «Три Ре-: локація, інтеграція, соціалізація» для налагодження діалогу ВПО із приймаючими громадами» за підтримки  МФ «Відродження» (Програма «Демократична практика»). 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.