bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Переселенці в Тернополі вчилися цифрової грамотності
31.10.2022

Чи можна розвивати диджиталізацію в умовах війни? Що для цього може зробити звичайний громадянин?
Ці та інші питання розглядалися під час тренінгу «Ознайомлення з концепцією «Держава у смартфоні»» який пройшов 19 жовтня в #ТернопільХаб
Олена Ніжельська, громадська активістка із Сєвєродонецьку (зараз мешкає в м. Дніпро) розповідала активним тернополянам (більшість з яких були внутрішньо переміщені особи які зараз мешкають в м. Тернопіль) про тенденції розвитку цифрових рішень та знайомила з прикладами з впровадження цифрових технологій в різні сфери життя (від взаємодії між людьми до промислових виробництв, від предметів побуту до дитячих іграшок, одягу тощо).
«Цифровізація спрямована на усвідомлення того, що держава має бути системою, що допомагає, а не заважає. «Держава має стати сервісом, а не лячним монстром», - зауважила Олена Ніжельська.
????Учасники на практиці могли подивитися як працює мобільний застосунок «Дія». Дізнатися, які нові послуги стали доступними в цьому додатку останнім часом. Яку користь має застосунок для вимушено переміщених осіб.
В рамках заходу були зокрема розглянуті наступні питання:
  • Загальний огляд концепції «Держава у смартфоні»: Зручно. Непомітно. Людяно
  • Огляд ключових цілей Міністерства цифрової трансформації до 2024 року
  • Ознайомлення з ключовими інструментами Цифрової держави
  • Огляд результатів дослідження «Цифрова грамотність населення України»
  • Вплив відкритих даних на забезпечення відповідальнішого, прозорішого та ефективнішого функціонування державних органів
  • Можливості використання платформ е-демократії
Під час роботи в невеликих групах учасники та учасниці заходу працювали над оглядом найбільш перспективних сфер для впровадження цифрових рішень. Учасниці тренінгу зазначили, що вони вбачають перспективу в розвитку диджиталізованих медичних та освітніх послуг. Крім тогу, учасники вважають, що не за горами процеси цифровізації виборчих процесів, які дозволять активніше долучати до виборів молоду аудиторію.
Окремий відгук серед учасників знайшла ідея заборони держорганам в Україні вимагати паперові документи/довідки у громадян, якщо необхідна інформація вже й так є в державних реєстрах. Впровадження такої концепції є дуже важливою для громадян, які звертаються за отриманням публічних послуг.
????‍Цікаво, що більшість учасників наших заходів є жінки.
в рамках проєкту «Нові мешканці Тернополя» – шлях від міграції до стабільного розвитку, який впроваджується ГО Східноукраїнський центр розвитку місцевої демократії за підтримки Goverment of canada та Black Sea Trust for Regional Cooperation, a Project of the The German Marshall Fund of the United States.
 

Контакти

  • Максим Данильченко
  •  0990649654

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.