bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Переселенці в Тернополі вчилися як боротися з проявами стресу в умовах війни
31.10.2022

Розуміти себе, самодопомога, як реагувати в стресових ситуаціях? Цим та іншим психологічним складовим вчили на нашому тренінгу «ПСИХОЛОГІЯ ВОЄННОГО СТАНУ: ЯК ФОРМУВАТИ СТІЙКІСТЬ В УМОВАХ ВІЙНИ» який пройшов 20 жовтня в #ТернопільХаб
 
На жаль, сьогодні мільйони українців відчувають на собі наслідки війни та вимушеного переселення. Багато хто, можливо, боїться визнати що йому потрібна зараз психологічна допомога. І наша країна не прилаштована для такої допомоги великій кількості людей. Тому маленькими кроками наша організація намагається допомогти людям які опинилися в кризових умовах.
 
“Коли ми це забудемо, оці звуки, підвали? Потрібен час. Я постаріла, втратила 25 кг” - про своє “переселення” розповіла Тетяна, переселенка з м. Рубіжне.
 
“Усі присутні наголошували що відчувають наслідки війни та переїзду. Втрата роботи, житла, переїзд, невизначеність з майбутнім ось одні з багатьох чинників які сильно впливають на наш психологічний стан. І часто тільки ми самі або наші близькі можуть нам допомогти. Є різні шляхи де можна отримувати необхідну допомогу. Такі заходи як наші допомагають людям тимчасово знизити свій рівень стресу. Але така робота повинна бути постійною. Наприклад, у Тернополі вранці можна ходити займатися йогою та купатися в озері в центрі міста. Потрібно зрозуміти свій організм, коли навіть звичайна ранкова зарядка може значно покращити наш настрій” - наголосила практикуюча психологиня Світлана, переселенка з Харкова.
 
До відома, в рамках нашого проєкту вже понад місяць працюють групи психологічної підтримки для ВПО, де кожний бажаючий може отримати допомогу від психолога (про це трохи пізніше).
Захід проводився в рамках проєкту «Нові мешканці Тернополя» – шлях від міграції до стабільного розвитку, який впроваджується Східноукраїнський центр розвитку місцевої демократії за підтримки Goverment of canada та Black Sea Trust for Regional Cooperation a Project of the The German Marshall Fund of the United States

Контакти

  • Максим Данильченко
  •  0990649654

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.