bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тестування на вірусні гепатити під час війни
19.10.2022

Під час війни в Україні доступ до тестування на вірусні гепатити, також, як їх лікування та профілактика, — актуальні та гострі питання, що, як то кажуть, на часі. Сексуальне насильство, поранення та травмування мирного населення через війну, на жаль, збільшують ризик захворювання вірусними гепатитами В і С.

Фахівці рекомендують пройти тестування на гепатити саме зараз і, якщо результат позитивний, отримати консультацію лікаря та почати лікування. За інформацією ВООЗ, кожні 30 секунд від захворювань, пов’язаних із вірусними гепатитами, у світі помирає людина. Тож варто не зволікати, а діяти. 

Вірусні гепатити В і С ефективно лікуються, що дозволяє людині одужати або значно стримати захворювання. Дізнатися про наявність/відсутність захворювання просто, — для цього потрібно:

*звернутися до сімейного лікаря або до будь-якого закладу охорони здоров’я у Києві та області;

*безкоштовно зробити швидкий тест, результат якого можна отримати через 15 хвилин.

Оскільки гепатити — одна з основних причин онкологічних захворювань печінки, зауважимо, що вчасно розпочате лікування — спосіб захистити своє здоров’я. Тож, якими б складними не були часи, нехтувати тестуванням на гепатити не варто. Понад 95% людей, які мають діагноз “вірусний гепатит С”, повністю одужують після 3- або 6-місячного курсу лікування.

Незважаючи на небезпечність вірусу, ураження печінки може розвиватися повільно, інколи протягом 20-30 років. Проте, навіть якщо ознаки ураження відсутні, а діагноз встановлений, варто лікуватися. Лікування вірусного гепатиту В довготривале, однак вчасний і регулярний прийом ліків дозволяє значно стримати розвиток хвороби.

 

Фонд menZDRAV Foundation-UA – це некомерційна, неурядова організація, що надає послуги у сфері охорони здоров’я, ВІЛ-інфекції, інфекцій, що передаються статевим шляхом, вірусних гепатитів та супутніх захворювань.

Ми розпочали свою діяльність ще в 2009 році, і на сьогоднішній день реалізуємо комплексні програми з навчання, діагностики, профілактики і лікування, надаючи допомогу і підтримку більш, ніж 15 000 людей щороку.

Ми надаємо повний спектр медико-соціальних послуг, включаючи фізичне і психічне здоров’я, які доступні для всіх. Однак, особливу увагу ми приділяємо найуразливішим перед захворюваннями людям і групам населення, включаючи людей, які живуть з ВІЛ та іншими соціально значущими захворюваннями.

 

W:  www.menzdrav.org

FB: facebook.com/menZDRAV 

INinstagram.com/menzdrav_foundation

 

Контакти

  • Oksana Rizova
  • Marketing Manager
  • menZDRAV Foundation-UA We value life. We value health. T: +38 (095) 277 77 11 W: www.menzdrav.org FB: facebook.com/menZDRAV

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.