bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Сади Перемоги» Горщиківської територіальної громади
06.10.2022

З початком повномасштабного військового вторгнення росії на територію України на захист нашої держави стали мужні воїни, справжні патріоти своєї країни. Мобілізували свої зусилля заради нашої спільної перемоги й жителі громад країни.

В рамках всеукраїнської кампанії «Сади Перемоги» та з метою недопущення продовольчої кризи в Україні, ефективного використання доступних земельних ділянок і спрямування всіх ресурсів для вирощування харчових продуктів, вони намагались використати всі доступні земельні ресурси для вирощування продовольства.

Не стала осторонь цієї ініціативи і Горщиківська громада. Небайдужі та ініціативні працівники установ та організацій, а саме Горщиківської сільської ради, Горщиківського ліцею, Вигівської філії, закладів дошкільної освіти громади, Центру надання соціальної допомоги Горщиківської сільської ради під керівництвом голови громади Олексія Туровського взялись до роботи.

Посадковий матеріал було закуплено за власні кошти, а насіннєву картоплю принесли жителі громади. Посадили і висіяли картоплю, капусту, буряк, моркву, цибулю, огірки. Весну і літо провели у вільний від роботи час на ділянці городу своєї організації пліч-о-пліч з колегами та друзями. За цей час ще більше згуртувались, стали ближче один до одного. І ось прийшла золотава осінь, яка дала старт збору врожаю.

Загалом в Горщиківській громаді було зібрано до 100 кг цибулі, 80 кг буряка, 70 кг моркви, близько 5 т картоплі. Дуже добре вродили капуста та огірки, які не важили, адже на це просто не вистачало часу – закривали, маринували, консервували та відправляли постраждалим з Бучі, Ірпеня, військовим.

Сьогодні від усієї душі хочеться сказати: «Честь і слава рукам трударів!».

Мало хто знає, але кампанія «Сади Перемоги» має свою історію в різних країнах світу. Овочеві, фруктові та трав’яні сади, були висаджені в приватних резиденціях і громадських парках у Сполучених Штатах, Великобританії, Канаді, Австралії та Німеччині ще під час Першої та Другої світових воєн.

Тож, взявши участь у всеукраїнській кампанії, ми стали частиною світової історії, спільноти людей, яка внесла свій вагомий внесок не тільки в Перемогу України, але й панування миру на Землі.

Наталія Колєнова,

член Національної спілки журналістів України

 

Контакти

  • https://gorschykivska.gromada.org.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.