bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Степногірські укриття та бомбосховище обладнали генераторами та баками
12.09.2022

Степногірській тергромаді, яка знаходиться в Запорізькій області на самій лінії вогню, в  рамках грантового проекту “ЛЮДИ для ЛЮДЕЙ: світ рятує українські громади”, що впроваджується Громадською організацією “Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину “Єднання” завдяки залученим приватним пожертвам (від осіб й організацій), протягом липня-серпня 2022 року було закуплено та передано волонтерами ЗОМОГ “Наше щасливе життя” життєво необхідні обладнання й ємності для облаштування сховищ й укриттів. 

Так, своєрідні “хаби безпеки” прифронтових Степногірську та Приморського, в яких знайшли притулок і захист місцеві та новоприбулі мешканці, отримали потужні дизпаливний й інвенторні міні-електростанції (генератори), професійні ліхтарі на сонячних батареях, декілька десятків 60ти та 1000л пластикових баків для зберігання та накопичення питної чи-то технічної води. Особливо така підтримка актуальна через майже постійні ворожі обстріли цих і сусідніх населених пунктів, під час чого нерідко зникають електрика, а через це - й централізоване чи-то індивідуальне водопостачання. 

Отримали в рамках проекту такі ліхтарі й ряд “старших по під’їздах” місцевих багатоповерхівок - у випадку відсутності електрики в темну пору доби, ці світильники не тільки виконують функції джерела освітлення, але й працюють як міні-акумулятори (повер-банки).

Окрім матеріально-технічної допомоги, також доросле й юне населення даної ОТГ отримали додаткові практичні знання з водної та вибухо- безпеки, а також ряд осіб оновили свої знання з надання першої долікарської допомоги.

За словами волонтерів Молодіжної організації “Наше щасливе життя”, - в разі чергових обривів уламками ракет та/чи сторонніми рикошетними предметами електромереж, перебування в сховищах/укриттях буде безпечнішим та комфортнішим для декількох тисяч осіб, а завдяки роботі генераторів залишатимуться можливими мобільний зв’язок, зарядка дрібних гаджетів, підтримка життєво необхідного обладнання та водних насосів. У прохолодніший час завдяки генераторам в укриттях можна буде вмикати теплообігрівачі й електрочайники, а отримані теплі наліжники стануть додатковим ”утепленням”.

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.