bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Більше 500 людей долучилися у Житомирі до Міжнародного благодійного забігу на підтримку дітей
09.09.2022

Міжнародний благодійний забіг на підтримку дітей в Україні «Back to School» 4 вересня об’єднав понад 500 людей у Житомирі. З них – 300 бігунів, які подолали дистанції 3 або 5 км.

Фонд громади Житомира разом із партнерами  – Житомирською міською радою, спортивним клубом «Make Me Tri»  – провів цей захід, щоб підтримати школярів, навчальні заклади яких були зруйновані російськими бомбами та ракетами.

Центральною локацією в проведенні забігу стало місто Житомир, а ключова ціль була – зібрати кошти на придбання обладнання та техніки для облаштування тимчасових приміщень, де навчатимуться учні Житомирського ліцею №25, будівля та матеріально-технічна база якого були зруйновані внаслідок авіаудару російською ракетою 4 березня 2022 р.

До організації та проведення забігу долучилися також міста-побратими та друзі Житомира і Фонду громади Житомира, які проводять паралельно такі ж забіги у себе. Зокрема ідею благодійного забігу на підтримку дітей підтримали міста: Гдиня, Плоцьк, Битом, Фамалікао та Освенцим.

Вулицями Житомира бігли разом військові, поліцейські, медики, освітяни, спортсмени, представники інших професій, студенти та школярі. Також із 4 по 18 вересня забіг триватиме для тих, хто зареєструвався на онлайн формат.

На території наметового містечка діяли різноманітні активності, майстер-класи для дітей. Особливо популярною серед малечі була собачка Харлі з кінологічного центру ГУНП в Житомирській області.

Завдяки благодійному заходу в Житомирі вдалося зібрати понад 90 тисяч гривень. Жодної гривні з благодійних внесків учасників не пішло на організацію та проведення забігу. Захід провів Фонд громади Житомира в межах проєкту «Екстрена підтримка фондів громад» в рамках Угоди між Фондом Ч.С. МОТТА та Громадською організацією «Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання».

Кошти, зібрані в рамках забігу, будуть спрямовані на облаштування класів, де в умовах війни навчаються учні Житомирського ліцею № 25.

Збір коштів продовжується. Перерахувати благодійний внесок Ви можете за посиланням: https://cutt.ly/6CqZWg8

Контакти

  • БО “Фонд громади Житомира”
  • www.fondgromady.org.ua e-mail: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.